Saruhanlı’da tarla değil servet! Satışa çıkarıldı…
Saruhanlı’da 13.386 m² büyüklüğündeki zeytinlik mahkeme kararıyla satışa sunuldu. Taşınmaz için belirlenen muhammen bedel ise 2 milyon 677 bin TL olarak açıklandı.
Saruhanlı ilçesinde Gümülceli Mahallesi’nde bulunan geniş zeytinlik, bir borç nedeniyle icra yoluyla satışa çıkarıldı. Toplam 13 bin metrekareyi aşan arazi için belirlenen değer dikkat çekerken, artırma sürecine ilişkin detaylar da netleşti. Sizler için tüm detayları derledik…
Coğrafi Referanslar
Saruhanlı’da İcralık Zeytinlik Satışı
Manisa’nın Saruhanlı ilçesi Gümülceli Mahallesi Kazan Deresi Mevkii’nde bulunan taşınmaz, 278 ada 6 parselde yer alıyor. Toplam 13.386,04 metrekare büyüklüğündeki zeytinlik vasfındaki arazi, tarımsal kullanım açısından önemli bir potansel barındırıyor.
Muhammen Bedel Açıklandı
Mahkeme tarafından belirlenen muhammen kıymet 2.677.208 TL olarak açıklandı. Taşınmaz için uygulanacak KDV oranı ise yüzde 10 olarak belirtildi.
İmar Durumu ve Konum Bilgileri
Taşınmazın uygulama imar planı dışında kaldığı ifade edilirken, bu durum arazinin tarım arazisi olarak kullanımını ön plana çıkarıyor. Gümülceli Mahallesi sınırlarında yer alan arazi, doğal yapısıyla dikkat çekiyor.
İhale Tarihleri ve Artırma Süreci
Zeytinlik için iki aşamalı artırma süreci uygulanacak. İlk artırma 5 Mayıs 2026 saat 14:58’de başlayıp 12 Mayıs 2026 saat 14:58’de sona erecek. İkinci artırma ise 8 Haziran 2026 tarihinde başlayarak 15 Haziran 2026 tarihinde tamamlanacak.
Satışa ilişkin tüm detaylar resmi sistem üzerinden incelenebiliyor. İlgililer, taşınmaza ait görseller, şartlar ve detaylı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2025/43 SATIŞ dosya numarası ile erişim sağlayabiliyor. Bu süreçte yatırımcıların şartnameyi dikkatle incelemesi önem taşıyor.








