Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00

Saruhanlı´da Öğrencilere ?Ağız ve Diş Sağlığı? Bilgilendirildi

Saruhanlı´da Öğrencilere ?Ağız ve Diş Sağlığı? Bilgilendirildi

19-25 Kasım Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Saruhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine diş bakımı, diş fırçalama ve ağız ve diş sağlığını bozan faktörler hakkında eğitim ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı.

SARUHANLI - 19-25 Kasım Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Saruhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine diş bakımı, diş fırçalama ve ağız ve diş sağlığını bozan faktörler hakkında eğitim ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı.

Saruhanlı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen seminere, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Tülay Ünlü Üresin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ağız ve diş sağlığı hastalıklarının dünyanın her yerinde en sık görülen sağlık sorunlarının arasında yer aldığını ve kişinin yaşam kalitesini düşürdüğünü belirten Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Tülay Ünlü Üresin seminerin ardından Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, ağız ve diş sağlığı hastalıklarının şeker hastalığı, kalp- damar hastalıkları gibi birçok sağlık sorununun oluşmasına neden olduğunu söyledi. 

Üresin; ?Toplumda görülme sıklığının yüksekliği, genel sağlığa etkilerinden dolayı ağız ve diş sağlığı problemlerinin açığa çıkmadan önce koruyucu önlemlerle engellenmesi gerekmektedir. Diş hekimine gitme sıklığının düşük olması durumunda kronik ve yıkıcı özellikte olan ağız diş sorunlarında tedavi genellikle hastalığın ilerlediği dönemde gerçekleşmek zorunda kalır. Unutulmamalıdır ki diş ve diş eti hastalıkları önlenebilir, kontrol edilebilir ve davranışla iyileştirilebilir hastalıklar grubuna girer? dedi. 

 İlçemizde anasınıfı ile ilköğretim çağındaki öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimleri uygulaması yapılmaktadır. Uygulama kapsamında çocuklara ağız ve diş sağlığı eğitimi verilerek, diş fırçası ve diş macunu hediye edilmektedir 

Öğrencilerimizin dikkatini diş sağlığına çekebilmek, diş yapısını kuvvetlendirerek çürüğe karşı direncin kazanılmasını sağlamak, çocuklara diş fırçalama alışkanlığını kazandırarak diş çürümelerinin ve kalıcı kayıplarının önüne geçilmesini sağladık. Bu vesileyle de toplumda ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşması ve korunması için özveriyle çalışan tüm diş hekimlerimizin 19-25 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Gününü kutluyorum? dedi.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor