SARUHANLI - Bombalı eylem saldırılarında ve yüksek tesirli patlayıcı yapımında etken madde olarak kullanılan amonyum nitratlı gübrelerin satışı yurt genelinde olduğu gibi Saruhanlı´da da gübre bayilerinde satışı durduruldu.

Saruhanlı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri Saruhanlı´da 49 adet gübre satış bayisindeki amonyum nitrat gübrelerin stoklarını sayarak, gübre satışının ikinci bir emre kadar yasaklandığını bayilere bildirdi. Bayilerdeki gübre stoklarını belirleyen ekipler Amonyum Nitrat yüzde 26.950 kilogram, Amonyum Nitrat yüzde 33.185 bin 200kilogram, Potasyum Nitrat 49 bin 900 kilogram gübreleri işletmelere ?yediemin´ olarak teslim etti.

-11 Ton Gübre Elimizde Kaldı-

Bakanlıktan gelen talimat üzerine elindeki 11 ton amonyum nitrat gübresinin satışının durdurulduğunu ve bu şekilde mağdur olduğunu belirten zirai ilaç gübre bayi sahibi Burçak Erbil, ?Yapılan bu uygulama ile çiftçilerde zor durumda kalacak. Şu anda üzüm salkımlarının gelişme sezonu, nitrata çok ihtiyaç var. Bu ihtiyacı da üre ve amonyum sülfat gibi kimyasallarla karşılayacağız.? Dedi.

Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ise, Bitkinin gelişmesi için olmazsa olmaz maddenin azot olduğunu, nitratın ana maddesinin de azot olduğunu kaydetti.

Amonyum nitratın kullanılmaması halinde büyük verim kayıpları olacağını vurgulayan Okur, çiftçinin alternatif bir gübre kullanamayacağını, sorunun bir an önce çözülmesini devlet büyüklerinden beklediklerini dile getirdi.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 13.06.2016 09:39:29 655 0

Tarih: 13.06.2016 09:39
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00