SARUHANLI - Saruhanlı´daki okul sınıflarına, tarihe mal olmuş devlet büyüklerinin isminin verilmesine ilişkin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Saruhanlı Belediyesi arasında protokol imzalandı.


Saruhanlı Belediyesinde düzenlenen protokol imza töreninde Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, söz konusu anlaşmaya ilişkin hazırlanan metinleri imza altına aldı.

Başkan Yaralı, burada yaptığı açıklamada tarih boyunca hafızalara kazınmış devlet büyüklerinin isimlerini yaşatmak amacıyla bir çalışma başlattıklarını belirtti.

Mimar Sinan, Mehmet Akif Ersoy, Yunus Emre ve Mevlana Celalettin Rumi gibi değerli şahsiyetlerin isimlerini okullarda yaşatmaya karar verdiklerini ifade eden Yaralı şunları kaydetti;

?Tarih sahnesine bakıldığında milletlerin fakirlikten değil, özünü, kültürünü ve değerlerini kaybettiği için haritalardan silindiğini gittiğini görüyoruz. Tarih, benliğini yitirdiği için yok olan milletler mezarlığıyla doludur. Bu bağlamda tarihimizi, geçmişimizi ve atalarımızı unutmamak ve unutturmamak adına böyle bir çalışma içine girdik. Projemiz ilk etapta pilot bir okulda uygulanacak. Bu sayede çocuklarımız alışılagelmiş ?A,B,C? sınıfları yerine devlet büyüklerinin adını taşıyan sınıflarda ve daha manevi bir atmosferde eğitim görecekler. İlçemiz için hayırlı olsun.?

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık ise ilçe genelinde 52 okulda 443 sınıf bulunduğunu ve bu sınıflarda toplam 8 bin 244 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti.

Değerler eğitimi kapsamında ele aldıkları bu çalışmanın geçmiş ile gelecek arasında bir bağlantı kuracağını dile getiren Işık, bu doğrultuda ilk etapta 30 sınıfta projenin uygulanacağını ve öğrencilerin atasını ve ecdadını daha yakından tanıma fırsatı bulacağını söyledi.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 16.12.2015 15:46:15 544 0

Tarih: 16.12.2015 15:46
Haberi Sesli Oku
19.06.2025 16:39:00