SARUHANLI/ŞATIRLAR - Saruhanlı´nın Şatırlar Mahallesi´nde 146 çiftçi organik tarıma geçti. 

İlçeye 32 kilometre uzaklıktaki Şatırlar Mahallesinde Saruhanlı Kaymakamlığı, Ziraat Odası Başkanlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen ?Organik Tarım Projesi? düzenlenen tanıtım paneliyle mahallede ki kahvehanede çiftçilere anlatıldı. 

Ziraat Mühendisi Ali Tuçel, panelde yaptığı sunumda, sinevizyon eşliğinde çiftçilere organik tarım konusunda bilgiler verdi. Organik tarımın öneminden ve desteklerden bahseden Tunçel, organik tarımın üretimde kimyasal girdiler kullanılmadan organik tarım yönetmeliğinin izin verdiği girdiler kullanılarak her aşaması kontrollü ve sertifikalı bir tarımsal üretim biçimi olduğunu söyledi.

Tüketicinin ürünü alırken ürünün etiketinde denetleme kurumlarının verdiği sertifika numarası, kurumun logosu ile ürünün üzerindeki organik ibareli logonun da bulunmasına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Tunçel, tüketicinin insan sağlığına duyarlı, güvenli gıda talepleri sonucu organik tarım faaliyetlerinin yaygınlaştığını da sözlerine ekledi. 

Gur-Mey Organik Tarım Mühendislik Gıda ve Hayvancılık Limitet Şirketi görevlisi Ziraat Yüksek Mühendisi Bahadır Ünsal´da çiftçilerin ürünleri yetiştirme aşamasında denetim görevini üstleneceklerini ve yetişen ürünlerini de satın alacaklarını söyledi.

Panelin ardından gerçekleştirilen törenle 146 çiftçi organik tarım sözleşmesi imzaladı.

Törene, İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Aytekin Yaralı, Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Gur-Mey Organik Tarım Mühendislik Gıda ve Hayvancılık Limitet Şirketi yetkilileri, İlçe İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Ali Tunçel ve 146 çiftçi katıldı. 

İlçe Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz ise, panel sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, ?Manisa Valiliği Organik Tarım Projesi kapsamında organik tarım alanlarının yaygınlaştırılması için yapılan faaliyetlerin ilk meyvesini bu gün Şatırlar Mahallesinde 146 çiftçiyle toplam 3.739 dekarlık alanın organik tarıma geçirilmesi için imzalanan sözleşmelerle aldık. Çiftçilerimize hayırlı olsun.? Dedi.



Şehzadeler Belediyesi’nde Başkanlık Seçimi İkinci Turda Netleşti: Başkan Hakan Şimşek Oldu

Şap karantinası nedeniyle iptal edilen deve güreşleri sektörde sıkıntıya neden oldu

Saruhanlı’da iş kazası!..

Traktör ile otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

Fabrikadaki demir sopalı kavgada 1 kişi ağır yaralı

Otomobil tarlaya devrildi: 1’i bebek 5 yaralı

Meme ve prostat kanserleri önemli genetik ortaklıklar taşıyor

Elektrikli otomobilin yakınına yıldırım düştü, milyonluk araç 'hurda' oldu

Eski milli basketbolcu balkondan düşerek hayatını kaybetti

CHP bugün 16'00'da adayını açıklayacak

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı Belediyesi personel alımı yapacak!

Bu ilçede 15 yıldır hırsızlık olayı yaşanmadı

İkamete uyuşturucu operasyonu

Görünmez kaza işçiyi hastanelik etti

Genç avukat duruşmaya giderken feci kazada öldü

Saruhanlı Elektrik Kesintisi

Saruhanlı CHP’den Gülşah Durbay için Lokma hayrı

Otomobil taş yığınına çarptı: 1 yaralı, 1 ölü!

Saruhanlı Belediyespor 5'e 1 yaptı

Saruhanlı’da intihar!..

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 4.11.2015 16:29:36 910 0
Tarih: 04.11.2015 16:29 Güncelleme: 04.11.2015 16:29
Haberi Sesli Oku