Saruhanlı Devlet Hastanesinde Hasta Hakları Günü Kutlaması 

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Hasta Hakları Günü kapsamında İlçe Sağlık Müdürü Tülay Ünlü Üresin’inde katılımlarıyla Hastane yönetimi tarafından hastanedeki yatan hastaları ziyaret ederek çiçek takdimi gerçekleştirdi.

Her yıl 26 Ekim, bireylerin sağlık hizmetlerinden adil, eşit ve saygılı bir şekilde yararlanma hakkını hatırlatmak amacıyla Hasta Hakları Günü olarak kutlanıyor.

İlçe Sağlık Müdürü Tülay Ünlü Üresin burada yaptığı açıklamada: “Hasta hakları; insan onuruna yakışır bir şekilde sağlık hizmeti alma, bilgilendirilme, mahremiyetin korunması, rıza gösterme, güvenli ve kaliteli sağlık hizmetine ulaşma gibi temel hakları kapsamaktadır. Bu haklar, yalnızca hastaların değil, toplumun tamamının sağlık hizmetlerinden etkin ve hakkaniyetli biçimde faydalanabilmesi için büyük önem taşımaktadır.” Dedi.

Hasta haklarına saygı göstermek, sağlık hizmetlerinin insani değerler çerçevesinde yürütülmesinin temel koşulu olduğunu ifade eden Üresin, Sağlık çalışanlarının özverili hizmetleriyle birlikte, hastaların da hak ve sorumluluklarının bilincinde olması; güven temelli, etkili ve saygın bir sağlık ortamının oluşmasına katkı sağlanması gerektiğini söyledi.

Üresi, “Bu anlamlı günde, tüm bireylerin sağlık hizmetlerine eşit erişimini, saygı ve anlayışa dayalı bir sağlık sistemini güçlendirmeyi hedefliyor; insan merkezli sağlık anlayışının önemini bir kez daha vurguluyoruz.” Dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 27.10.2025 12:44:00 2222 0
Tarih: 27.10.2025 12:44 Güncelleme: 27.10.2025 12:45
Haberi Sesli Oku