Tarih: 29.04.2024 19:22

Saruhanlı ’da “4006 TÜBİTAK” Bilim Fuarına Büyük İlgi

Facebook Twitter Linked-in

Saruhanlı ’da “4006 TÜBİTAK” Bilim Fuarına Büyük İlgi

Saruhanlı İlçesinde açılan “TÜBİTAK Bilim Fuarı fuarında” öğrencilerin hünerleri sergilendi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında" Saruhanlı Cumhuriyet Ortaokulu tarafından hazırlanan 12 proje açılan ve 40 öğrencinin hazırladığı eserler “TÜBİTAK Bilim Fuarında" görücüye çıktı. 

Cumhuriyet Ortaokulunun koridorlarında kurulan fuarın açılışına, Saruhanlı Kaymakamı Murat Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Osman Aguş, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Aykut Kurban, okul müdürleri ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan İlçe Milli eğitim Müdürü Osman Aguş, “Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından yapılan bu çalışmaya çok büyük emek harcamışlar hepsini tebrik ediyorum. Bu çalışmaların amacı, bilim alanında ilerlemek, öğrencilere öz güven aşılamak ve onların diyalog gelişimini yükseltmektir. Geleneksel hale getireceğimiz bu sergimiz iki gün sürecektir" dedi.

Okul Müdürü Kenan Ocak ise, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında hazırlanan 12 proje ve 40 öğrencinin hazırladığı projeler Proje Yürütücüsü  Ülkü Doğan nın öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin desteği ile ürünleri yaptılar.” Dedi.

Kaymakam Acar ve beraberindekiler fuardaki stantları gezerek öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —