Saruhanlı Belediyesi’nden Anlamlı İftar Buluşması

Ramazan ayının manevi atmosferi, bu kez Saruhanlı’da gönülleri birleştiren özel bir organizasyonla taçlandı. Saruhanlı Belediyesi tarafından engelli bireyler ve aileleri için düzenlenen iftar programı, dayanışma ve birlik mesajlarının verildiği anlamlı bir buluşmaya sahne oldu.

Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa, Murat Acar, ilçe protokolü, mahalle muhtarları, engelli bireyler ve aileleri katıldı. Devlet ile vatandaşın aynı sofrada buluştuğu program, sıcak ve samimi görüntülere sahne oldu.

“Devlet ile Vatandaş Aynı Sofrada”

Programda konuşan Başkan Cıllı, Ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve hoşgörü ayı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Bu akşam burada; engelli bireylerimiz, kıymetli aileleri, mahalle muhtarlarımız ve ilçe protokolümüzle bir araya gelerek devlet ile vatandaşın aynı sofrada buluştuğu anlamlı bir tabloya hep birlikte tanıklık ediyoruz. Ramazan; gönüllerin birleştiği, kırgınlıkların unutulduğu, kardeşliğin pekiştiği müstesna bir zaman dilimidir.”

Cıllı, Ramazan ayının Saruhanlı’ya, ülkeye ve tüm İslam âlemine sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Sosyal Belediyecilik Vurgusu

Konuşmasında sosyal belediyecilik anlayışına da dikkat çeken Başkan Cıllı, belediyeciliğin yalnızca altyapı ve fiziki hizmetlerden ibaret olmadığını belirtti.

“Saruhanlı Belediyesi olarak sosyal belediyeciliği sadece hizmet üretmek olarak değil; gönüllere dokunmak, ihtiyaç sahibi her vatandaşımızın yanında olmak olarak görüyoruz. Bu anlayışla engelli bireylerimizin yaşamını kolaylaştıracak, ailelerimizin yükünü hafifletecek çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.”

Engelli bireylerin toplumsal hayata daha aktif katılımını sağlamak ve ailelerine destek olmak adına yürütülen projelerin artarak süreceği ifade edildi.

Dua ve Kardeşlik Sofrası

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte katılımcılar hep birlikte oruçlarını açtı. Program kapsamında edilen dualarla birlik ve beraberlik mesajları pekiştirildi. Masaları tek tek dolaşan Başkan Cıllı ve Kaymakam Acar, vatandaşlarla sohbet ederek talep ve önerileri dinledi.

Gecede oluşan samimi atmosfer, Ramazan ayının ruhuna uygun görüntüler ortaya koyarken; katılımcılar düzenlenen organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Saruhanlı’da gerçekleştirilen bu anlamlı iftar programı, toplumsal dayanışmanın ve sosyal belediyecilik anlayışının güçlü bir örneği olarak hafızalarda yer etti.



2100 Yılında Su Yarışmasında Birincilik Adiloba Ortaokulu’nun: Geleceğe Umut Olan Farkındalık Projesi

TEVFİK BALTA: “Dijital Bağımlılık Toplumumuz İçin Ciddi Bir Sorun”

Çınaroba’da Cami Lojmanı İnşaatı Hızla Yükseliyor

15 YIL SONRA GELEN FİNAL HEYECANI: MANİSA EKİBİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

Özgür Özel, Yunusemre’de Toplu Açılış Törenine Katılacak

SALİHLİ YAĞIŞ FELAKETİ YAŞADI

Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 26.02.2026 12:17:00 0
Tarih: 26.02.2026 12:17 Güncelleme: 26.02.2026 12:32
Haberi Sesli Oku