SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde ?10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü? Saruhanlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinlikle Belediye Kültür Merkezinde düzenlendi.
Etkinlik Programına, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, İlçe Müftüsü Muhammed Koçak, daire amirleri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte, Saruhanlı Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Faruk Karakayış günün önemini belirten bir konuşma yaptı.
Karakayış, konuşmasında, ?İnsan hakları evrensel Bildirgesi´nin Birleşmiş milletler genel kurulunca kabulünün 68. Yıl dönümü olan bu gün yüz yıllar boyunca süren bir mücadelenin ürünü olarak, insanların; doğuştan ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakları ifade eden uluslararası bir belgenin kabul edilişinin kutlandığı bir gündür.? Dedi.
İnsan hakları sorunu bütün ülkelerin gündeminde olduğunu ifade den Karakayış, şunları söyledi; ?Bütün ülkelerin hükümetleri, insan hakları ihlallerine meydan vermemeyi başlıca görev olarak kabul etmek durumundadır. Ancak insan haklarının korunması görevi, sadece hükümetlerin başarabileceği bir iş değildir.
Bu görev bütün kuruluşların, bütün insanların işbirliğini gerektirmektedir. Bu çerçevede, insan hakları bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenerek, uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun toplumda ve bütün insanlarda bulunması büyük önem taşımaktadır.?
Karakayış, ?İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi tüm dünya devletleri tarafından ortak değerler olarak kabul edilen insan hakları ilkelerini yansıtmaktadır. Beyanname tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit özgür ve oburlu yaşama sahip olduğunu ilan etmektedir.?
Halep´in Enkazı altında kalan sadece masum çocuklar değil, tüm insanlıktır, insanlığın vicdanıdır. İnsanın değersizleştirdiği bir dünyada hiçbir şeyin anlamı yoktur diyen Karakayış sözlerine şöyle devem etti; ?Günümüzde ekonomik ve sosyal çıkarların etkisiyle ırkçılığın yabancı düşmanlığının din düşmalığının körüklendiğine şahit oluyoruz. Bilhassa farklı dini ve kültürel yapıya ait azınlıklar, özgürlük alanlarını kaybetmekte ve toplumsal hayattan dışlanmaktadır. Bugün birçok batı ülkesinde dili, dini, rengi ve kültürü dolayısıyla vatandaşlarımız ötekileştirilmekte din düşmanlığı gün geçtikçe artmakta ve nefret söylemleri kitleleşmektedir. Ne hazindir ki terör örgütü İnsan Hakları gününde insanlık dışı bir eylemle 33 polisimizi ve 8 sivil vatandaşımızı şehit etmiştir. Bu vesileyle tüm şehitlerimize rahmet milletimize baş sağlığı diliyorum. Sözlerime son verirken terörün savaşların olmadığı bir dünyada ulaşılması temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününü kutlarım.?
Daha sonra sırasıyla 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü adlı video gösterisi, Tiyatro Gösterisi, müzik dinletisi ve şiir okumasının ardından program son buldu.



Saruhanlı Belediyesi’nden Kurtuluş Mahallesi’ne Yeni Hizmet

Saruhanlı Belediyesi’nde memurlara yüzde 120 zam

TİRKEŞSPOR ZİRVEYE AYAR VERDİ: 1-2

Manisalı sporcular tarihi şampiyonada madalya arayacak

SARUHANLI 2’NCİ DEVE GÜREŞİNE HAZIRLANIYOR 18. Deve Güreşleri Festivali’ne Davetlisiniz!

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yeni Dönem: Sosyal Risk Haritası Çalışmaları Manisa’da Değerlendirildi

SARUHANLI’DA 62. KÜTÜPHANE HAFTASI “İYİLEŞTİREN KÜTÜPHANE” TEMASIYLA KUTLANDI

Yunusemre’de 65 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu

Saruhanlı'da Kırsalda Bereket Projesi ile Küçükbaş Hayvancılığa Destek Başlıyor

IRAKLI ÜNLÜ SUNUCU SHAHAD SALMAN TÜRKİYEDE

DERYA ŞEN İLE ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM

KAYMAKAM ACAR'DAN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANLIĞINA ZİYARET

Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Saruhanlı Halk Eğitim’de Pastacılık Kursunda “Noel Sarma” Heyecanı

Saruhanlı’da Vefat…

Kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü; kaza kamerada

TURGUTLU’DA AİLE FACİASI: Boşanma Aşamasındaki Eşini ve Aynı Evdeki 3 Yakınını Silahla Öldürdü, Zanlı Kısa Sürede Yakalandı

İPEK ÖRS ARABESK ŞARKI YORUMLAMAK BİR AYRICALIKTIR

2100 Yılında Su Yarışmasında Birincilik Adiloba Ortaokulu’nun: Geleceğe Umut Olan Farkındalık Projesi

TEVFİK BALTA: “Dijital Bağımlılık Toplumumuz İçin Ciddi Bir Sorun”

Çınaroba’da Cami Lojmanı İnşaatı Hızla Yükseliyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 12.12.2016 16:53:05 0
Tarih: 12.12.2016 16:53 Güncelleme: 12.12.2016 16:53
Haberi Sesli Oku