SARUHANLI - Saruhanlı Belediyesi tarafından 2004 yılında hizmete açılan geçici hayvan bakım evinde, sokaklardan alınan ayda ortalama 25 sahipsiz ve başıboş köpek kısırlaştırılıp, kayıt altına alındıktan sonra kanun gereği tekrar doğal ortamına geri bırakılıyor.
Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, 4 Ekim Hayvanları Koruma günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, can dostlarımız olan sokak hayvanları ile ilgili 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu´nda belirtilen mevzuatlar çerçevesinde 13 yıldan bu yana özverili bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Bu kapsamda sokakta görülen başıboş bir köpeğin görevliler tarafından alınıp belediye bakım evine götürüldüğünü ifade eden Yaralı, bu aşamadan sonra yürütülen çalışmaları şöyle açıkladı: "Hasta, yaralı ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarını bakım evine alıp, burada tıbbı tedavilerini yapıyoruz. Daha sonra kısırlaştırma, işaretleme ve aşılama işlemini tamamladığımız bu hayvanları kayıt altına aldıktan sonra hayvanseverlere sahiplendirmeye çalışıyoruz. Sahiplenilmeyen hayvanları ise kanun gereği aldığımız adrese, doğal ortamına geri bırakıyoruz. Yine aynı kanuna göre sokak hayvanlarının barınakta tutulmaları, alındıkları adresten başka bir adrese veya yaban hayatı yaşam alanlarına bırakılması yasak. Biz de kanunlar neyi gerektiriyorsa aynen uyguluyoruz"
Başkan Yaralı, sokak hayvanlarının barınakta kaldıkları süre boyunca en iyi şekilde bakımlarının yapıldığını, sokağa tekrar bırakılan hayvanlar için de ilçenin belirli noktalarına beslenme odakları yerleştirdiklerini ve bu odaklara düzenli olarak mama ve su bırakıldığını kaydetti.



SARUHANLI’DA VEFAT…

SARUHANLI’DA 2025 YILI İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Yangın felaketi

Çınaroba ikinci yarıda açıldı: 3-1

Edirne Deplasmanın Galibi Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı

Paşaköy namağlup yola devam

Develispor'dan beş yıldızlı galibiyet

Saruhanlı Devlet Hastanesinde bugün görev yapacak doktorlar

polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

eTwinning 16. Ulusal Konferansı'nda Saruhanlı'dan Büyük Başarı

Dart Yıldız Kızlar İl Birinciliği Halitpaşa’dan

Ev değil cephanelik

Ziraat Odası Başkanı Okur’dan tarım sayımı uyarısı

Tırın bir başka tıra arakadan çarptığı kazada faciadan dönüldü

Türk-Japon projesine ‘en iyi makale' ödülü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 4.10.2017 16:41:24 854 0
Tarih: 04.10.2017 16:41 Güncelleme: 04.10.2017 16:41
Haberi Sesli Oku