SARUHANLI - Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısı üzerine, İlçedeki pazaryerini bizzat gezerek, döviz kurlarındaki hareketlilik bahanesiyle bazı ürünlerin fiyatlarında artış yapılarak "haksız kazanç" elde edilmesini engellemek amacıyla denetim gerçekleştirdi.  

Manisa Meyve-Sebze ve Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Halim Şener ve Belediye Zabıta ekipleri ile birlikte pazaryerine giden Başkan Yaralı, fiyat etiketlerini inceledi. 

Başkan Yaralı, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, pazaryerinde genel anlamda kayda değer bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını ifade ederek şöyle konuştu;

"Dolar kurunun yükselmesinden dolayı son dönemlerde fiyat politikalarında bazı sıkıntılar oluştu. Bunun yanında fırsatçılar ortaya çıktı. Ancak bugün bizim yaptığımız denetimlerde esnaflarımızın makul ölçülerde fiyatlandırma yaptıklarını gördük. Bizler, vatandaş, esnaf, devlet ve millet olarak bir bütün olursak ve herkes hakkı olanı alırsa bu tür sıkıntıları çok kolay aşarız diye düşünüyorum. Ülkemize karşı ekonomik hamleler ve operasyonlar düzenleniyor. Bu sıkıntıların içinden inşallah başarıyla çıkacağımıza inanıyorum. Çünkü başımızda bu konulara karşı net olarak tavrını koyan dirayetli ve dik duruşlu bir Cumhurbaşkanımız var. Biz kendisinin talimatları doğrultusunda pazara çıktık ve denetimlerde bulunduk." 

Başkan Yaralı, böyle günlerde herkesin milli bir duruş sergilemesi gerektiğini de sözlerine ekleyerek, "Bazı esnaflarımız dolara ve ekonomik yaptırımlara inat, fiyatlarda indirim uyguladığını ifade etti. İşte bizim yapmamız gereken budur. Hazine ve Maliye Bakanlığımız da enflasyonla topyekun mücadele programını açıkladı.

Gelinen durum, sadece kamu kurumları ya da bakanlıkların mücadelesinin ötesinde, Enflasyonla Topyekûn Mücadele ihtiyacını doğurmuştur. Bu kapsamda, Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı´na katkı sağlamak isteyen tüm firmalardan beklenti, ürün ve hizmetlerde yıl sonuna kadar yüzde 10 asgari indirim taahhüdü vermeleridir" dedi.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 10.10.2018 17:59:18 711 0

Tarih: 10.10.2018 17:59
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00