Anahtar Kelimeler: 0

6 YIL ARADAN SONRA KAR YAĞDI

 

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesine 6 yıl aradan sonra kar yağdı. Kar kalınlığının 4 santimetreye ulaştığı İlçedeki vatandaşlar kar sevinci yaşadı.

 

Türkiye’nin en ılıman İlçelerinin başında gelen Saruhanlı’ya 6 yıl aradan sonra kar yağdı. En son 2006 yılı Ocak ayında kar yağışının etkili olduğu ilçe 6 yıl sonra beyaza büründü.

 

Saruhanlı’da sabah saat 08.30’da başlayan kar yağışı öğleye kadar etkili oldu. Sabah işe gitmek için evlerinden dışarıya çıkan vatandaşlar sokakların beyaza büründüğünü görünce şaşkınlık yaşadı. Çocuklar ise karın tutmaya başlamasıyla birlikte kartopu oynayıp, kardan adam yaptılar.

 

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçede 6 yıl aradan sonra kar sevinci yaşandığını belirtti.

 

Kar yağışının tarım ürünlerine zarar vermeyeceğini, İlçede şu an sadece zeytin hasadının yapıldığını ifade eden Okur, “Saruhanlı ovasında şu an ekili ürün olmadığı için zarar söz konusu değil. Bölgemizde zeytin hasadı devam ediyor. Zeytinin ise kardan etkilenmeyeceğini düşünüyoruz. Kar daha çok fayda sağlayacak. Yer altı suları beslenecek, bölgemizdeki barajlar ve göller suya doyacak” dedi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 2.02.2012 12:39:28 373 0

Tarih: 02.02.2012 12:39
Haberi Sesli Oku

Güncel

Güncel Haberleri
3.05.2025 11:04:00