Anahtar Kelimeler: Sarıkız Toprağa Suyu

SARUHANLI - Saruhanlı Sarıkız Sulama Birliği tarafından 2018 yılı sulama sezonu öncesi bölgede ki kuraklık göz önüne alınarak tedbir amaçlı Gediz Nehri yatağında bulunan Ahmetli Regülatörü vasıtasıyla 4 metreküp su bağlandı. 

Sarıkız Sulama Birliği Başkanı alp Serdar Tuğsal Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, ?Demir Köprü barajında ki su doluluk oranın bu gün itibarı ile sıkıntılı olması nedeniyle Ocak ayından itibaren Gediz Nehri yatağında ki suyu Ahmetli Regülatörü vasıtasıyla Ahmetli Sağ sahil kanalından aldıklarını söyledi. 

?Can Suyu Olarak Birlik Kontrolünde Çiftçiye Ücretsiz Tahsis Edebilecek? 

Başkan Tuğsal, şunları kaydetti; ?2018 yılında yaşanabilecek kuraklığı önlem için taban sularına fayda olduğu takdirde bağlarda can suyu olarak birlik kontrolünde çiftçiye ücretsiz tahsis edeceğiz. İzmir ? İstanbul otoban çalışmalarının kanalın üç yerinde devam etmesi nedeniyle şuan iki kısımda ki çalışmalardan dolayı ancak 4 metreküp su alabiliyoruz. 3´üncü kısmı olan Nuriye Mahallesi Bölgesinde ki çalışmanın tamamlanmadığı için henüz su geçirme imkânımız olmadığı için ileriki günlerde tamamlandığında bu kısmada su vereceğiz? 

?Gediz yatağı daha verimli kullanılması gerekiyor? 

Bu Çalışmaların Yıllardır yapılmadığına değinen başkan Tuğsal sözlerine şöyle devam etti; ?Bu yıl su sıkıntısından dolayı oluşabilecek kuraklık üreticimiz için önemli. Bu konuda çok hassas davranarak taban sularında kuraklıktan nasibini olacağı ön görüşüyle kullanılmayan su fazlalığını dere yataklarına deşarj ederek taban sularına fayda sağlayabileceğini düşünüyoruz. Ayrıca tahsis edilen bu suyun bağlarda kullanılmasının avantaj olabileceğini, Gediz yatağı daha verimli kullanılması gerekiyor, bu şekilde kış suları ile havzada ki yer altı su zenginliğimiz korunabilecek.? 

?100 Bin hektarlık Gediz Havzasının Teknolojik Tarımsal Sulamalara Geçmenin Önemli?

Ahmetli sağ sahil kanalı temizliklerinin 60 Kilometrelik kısmının 30 kilometre bölümünü tamamladıklarını belirten Tuğsal, ova yollarında talepler doğrultusunda lokal olarak malzemeli düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Barajdaki su seviyesinin düşük olmasınınnedeninin mevsim değişimlerinden ve vahşi sulama tabir edilen açık sistem sulamalardan kaynaklandığını vurgu yapan Başkan Tuğsal, şöyle dedi; ?100 Bin hektarlık Gediz havzasının teknolojik tarımsal sulamalara geçmek önemli. Bu kavramda birçok görüşmeler yapıyoruz önümüzde ki sezonlarda bu projenin hayata geçirilmesi konusunda mücadele edeceğiz.  Ayrıca kuraklığın etkilerini hissettirmemek amacı ile Manisa Büyükşehir Belediyesi sınırları uhdesinde bulunan Mütevelli Mahallesi sınırları içerinde yer alan ve daha önce tarımsal sulamalarda kullanılan 3 adet yer altı suyu kuyusunun işletim veya devir hakkını birliğe aktarılması konusunda büyükşehir başkanlığı nezdinde çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda gerekli adımlar attık. Devir almamız durumunda 1000 hektarlık Mütevelli Mahallesi´nde kuraklığı en az seviyeye indireceğiz.? 

Tuğsal, Demir köprü barajında ki son durumun ileriye dönük numuneleri ile çok kötü olmadığını yeteri kadar olmasa da sezon içerisinde su verebileceklerini belirtti. 

Başkan Tual, Sulama Sezonun 180 gün gibi bir zaman olduğunu meteorolojik veriler ile barajda ki doluluk oranın artabileceği umut ettiklerini belirterek, ?Yapılan tüm faaliyetlerin çiftçilerimiz için hayırlı olmasını diliyor, bereketli bir yıl temenni ediyorum.? Diye konuştur.



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 29.01.2018 06:05:18 381 0

Tarih: 29.01.2018 06:05

Haberi Sesli Oku

Çevre

Çevre Haberleri