ŞAPHANE KEBABINI YEMEK İÇİN TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN GELİYORLAR

ADİL AKA

                Kütahya’nın Şaphane ilçesinin ünlü kebabı, sadece ilçede yaşayanlar değil özel olarak bu lezzeti tatmak için gelen misafirlerin de ilgisini çekmeye devam ediyor. Damak çatlatan Şaphane Kebabını yemek için, Kütahya, Uşak, Manisa, Balıkesir, Eskişehir, Bursa, Afyon illerinden ağırlıklı olarak memleketin her yerinden insanlar akın akın ilçeye geliyorlar.

            Şaphane Dağında ve yaylalarında yetişen kekik ve çeşitli aramotik bitkiler ile beslenen kuzu ve oğlaklardan yapılan, Şaphane Kebabını anlatan meşhur Şaphane kebapçısı Ayhan Eser,”Müşterilerimizin %90 dışarıdan. 7 ilden daha çok gelen var ama memleketin her yerinden geliyorlar. Şaphanenin adını kebap vasıtasıyla duyanlar var. Şaphane demek kebap demek. Kebabın başkenti.” dedi.

            Kebap kültürünün her bölgede yaygın olduğunu söyleyen Eser,” Her yörede yapılıyor ama bizimki bam başka. Selçuklular döneminden günümüze kadar gelen atalarımızdan bize miras. Biz de bu lezzet ve kültür mirasını devam ettirmeye çalışıyoruz. Kuzu ve oğlaktan yapılıyor. Fırında yaklaşık 2.5 saat piştikten sonra Şaphane Kebabı ortaya çıkıyor. Ateş görmeden fırının ısısı ile pişiyor.” dedi.

            Gelen misafirlerin Şaphane ilçesinin bozulmamış tarihi ve coğrafi dokusunu da hayranlıkla izlediklerini ifade eden Ayhan Eser,”700 yıllık Selçuklulardan kalma ahşap Tarihi Koca seyfullah Camisine hayran kalıyorlar.” dedi.

 



Türkiye’de görülen başlıca 7 vitamin eksikliği ve alınması gereken önlemler

Uzmandan risk gruplarına erken başvuru uyarısı

Başkan Dutlulu 2026 yılının rotasını çizdi

Jeotermal yatırımlar için 2026 yılı köprüden önceki son çıkış

Anadolu ilham verdi, makarna altın getirdi

Esra'yı boğarak öldüren annesi ve sevgilisi hakkında yeni gelişme

"Babam ölmedi"

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’DA VEFAT…

İzmir’de banka aracından yüklü miktarda vurgun

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp genç kızın gömülü halde cansız bedeni bulundu

İzmir'de belediye otobüsü ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 8 yaralı

Koldere’deki yangın kısa sürede söndürüldü

KENT KONSEYİ’NDEN GAZETECİLERE 10 OCAK ZİYARETİ

Saruhanlı'da şap alarmı! 16 mahallede hayvan alım-satımı ve hayvansal ürün giriş-çıkışı yasaklandı

Kros sporcuları Türkiye Şampiyonası için ter döktü

Alaşehir’de üzümün geleceği değerlendirildi

MCBÜ’de yoklama dijitale taşındı

Başkan Cıllı'dan Kardelen Gazetesine Ziyaret

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 19.10.2024 14:29:00 1287 0
Tarih: 19.10.2024 14:29 Güncelleme: 19.10.2024 14:29
Haberi Sesli Oku