EKONOMİ - Ankara´da Kızılay, İstanbul´da da İstiklal Caddesi´nde kısa aralıklarla yaşanan terör olayları ekonomiyi derinden etkiledi. AVM´lerde ziyaretçi sayısı ile cirolar yüzde 50-60 oranında azalırken, food courtlarda bu oranın yüzde 80´lere ulaştığı görüldü.

AVM´lerin yanı sıra İstanbul ve Ankara´da ticaretin kalbi durumundaki İstiklal Caddesi, Nişantaşı, Kızılay, Ulus gibi merkezlerden de uzak duran vatandaşlar, ihtiyaçlarını sanal pazarlardan karşılama yoluna gittiler.

300´ü aşkın yerli ve yabancı alışveriş sitesini tek çatı altında toplayan Türkiye´nin ilk cash- back shopping (para iadeli alışveriş) sitesi Avantajix.com´un kurucu ortağı Güçlü Kayral, son bir ayda online alışverişlerin gıdada yüzde 40, kitapta yüzde 26, giyimde yüzde 20, kozmetikte yüzde 10, elektronikte ise yüzde 7 arttığını kaydetti. 

Konulu basın bültenimiz ve görseller değerlendirmeniz dileğiyle ektedir.

Ayrıntılı bilgi için:

Metiner ERDEM

0533 517 95 57

metinererdem@gmail.com

-Sanal alışveriş son 1 ayda zirve yaptı

-Terör olayları nedeniyle AVM´lerden, çarşı pazardan uzaklaşanlar, online

alışverişe yöneldi

-300´ü aşkın alışveriş sitesini tek çatı altında toplayan Türkiye´nin ilk cash-back

sitesi Avantajix´in kurucu ortağı Güçlü Kayral:

?Son bir ayda online alışveriş gıdada yüzde 40, kitapta yüzde 26, giyimde yüzde 20, kozmetikte yüzde 10, elektronikte ise yüzde 7 arttı? 

Terör olayları yüzünden alışveriş merkezleri ile çarşı pazarlar boşalırken, ihtiyaçların internet üzerinden karşılanması sayesinde sanal alışverişte cirolar zirve yaptı.

Ankara´da Kızılay, İstanbul´da da İstiklal Caddesi´nde kısa aralıklarla yaşanan terör olayları ekonomiyi derinden etkiledi. AVM´lerde ziyaretçi sayısı ile cirolar yüzde 50-60 oranında azalırken, food courtlarda bu oranın yüzde 80´lere ulaştığı görüldü. AVM´lerin yanı sıra İstanbul ve Ankara´da ticaretin kalbi durumundaki İstiklal Caddesi, Nişantaşı, Kızılay, Ulus gibi merkezlerden de uzak duran vatandaşlar, ihtiyaçlarını sanal pazarlardan karşılama yoluna gittiler.

300´ü aşkın yerli ve yabancı alışveriş sitesini tek çatı altında toplayan Türkiye´nin ilk cash- back shopping (para iadeli alışveriş) sitesi Avantajix.com´un kurucu ortağı Güçlü Kayral, son bir ay içinde Avantajix üzerinden yapılan alışverişlerde ciddi oranlarda artış gözlemlediklerini belirtti.

Online alışverişlerin gıdada yüzde 40, kitapta yüzde 26, giyimde yüzde 20, kozmetikte yüzde 10, elektronikte ise yüzde 7 arttığını kaydeden Kayral, şunları söyledi:

?Türkiye´de online alışveriş zaten çıkıştaydı, yaşanan son olaylar bu çıkışı tetikledi. Online alışveriş sitelerinin ciroları ciddi miktarlarda arttı. İnsanlar bu dönemde online alışverişin avantajlarını, konforunu da keşfettiler. Avantajix gibi para iadeli alışveriş sitelerinin varlığını öğrendiler. Sadece bir fazla tıkla hiç hesapta olmayan nakit paralar kazandılar. 5-10 litrelik su bidonlarını, meşrubatını, ununu, şekerini, kilo kilo deterjanı marketten alarak kan ter içinde eve taşımak yerine online satın alarak kapısına kadar getirtmenin keyfini tattılar. Bu yüzden online alışverişe ilginin, terör korkusunun sona ermesinin ardından da süreceğine inanıyoruz.?

Kayral, Avantajix´in ?hiçbir şey satmayan? Türkiye´nin en büyük online alışveriş platformu olduğunun da altını çizerek, ?Biz sadece saygın alışveriş sitelerine müşteri yönlendiriyoruz. Gönderdiğimiz her müşterinin yaptığı alışverişin belli bir oranını o sitelerden komisyon olarak alıyoruz. Bu komisyonu da alışverişi yapan müşteriye ödüyoruz. Burada yapılan indirim değil. Alışveriş sitesi indirim, kampanya vs. düzenlemişse zaten müşteri onlardan yararlanıyor. Müşteri, bir alışveriş sitesine direkt girmek yerine sadece bir fazla tıkla Avantajix üzerinden girerse, ekstradan bir de bahsettiğim komisyonu kazanıyor. Dünyada artık online alışverişlerin dörtte birini aşkın kısmı cash-back shopping siteleri üzerinden yapılıyor? diye konuştu.

Kayral, nakit para olarak müşterilerin hesabına yatan komisyon miktarlarının gıdada yüzde 4.5 - yüzde 9, dergi ve kitapta yüzde 3 ? yüzde 20, giyimde yüzde 2.80 ? yüzde 11, kozmetikte yüzde 3 ? yüzde 9, elektronikte ise yüzde 1- yüzde 12 arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

 



TDED Manisa Şubesi Türkiye Birincisi Oldu

Salihli Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’ndan Unutulmaz Cumhuriyet Konseri

Silahlı Çatışma: 1 Ölü, 6 Yaralı

Elektrikli kabus: 18 milyonluk Porsche alev aldı, iş adamı canını zor kurtardı

Saruhanlı'da vefat...

Tıp Fakültesi öğrencileri 'lösemili' çocuklara dikkat çekti

Japon şef Türk zeytinyağlarını harmanlayarak Uzak Doğu'ya tanıtıyor

Kocaeli'de parfüm deposunda çıkan yangında 6 kişi hayatını kaybetti

Elektrikli ve hibrit otomobillerde gözle görülür artış! Zamlar benzin ve motorin satışlarını düşürdü

Ticaret Bakanlığı'ndan 'Gizemli kutu' kararı: Satışlar tamamen yasaklandı

Şeytana pabucunu ters giydirecek haraç yöntemi

Oyuncu Kıvanç Kasabalı'nın babası hayatını kaybetti

Feci trafik kazası kamerada: 2 ölü, 4 yaralı

STEM Haftasında Minik STEM'ciler Sertifikalarını Aldı!

CHP'li Bilgin ve Özalper arasında ipler geriliyor… Zeki Bilgin’den bir açıklama daha!

Trafik kazası: 1 ölü

Freni patlayan kamyon, öğrenci servisine çarptı

Soma'da jandarmadan uyuşturucu operasyonu

Turgutlu’da kaçak içki ve tütün operasyonu: 3 gözaltı

Saruhanlı'da vefat...

Ormana odun toplamaya giden yaşlı çiftin cansız bedenleri 2 gün sonra bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 25.03.2016 10:30:54 513 0
Tarih: 25.03.2016 10:30 Güncelleme: 25.03.2016 10:30
Haberi Sesli Oku