SPOR - Türkiye Ralli Şampiyonası Kadın Pilotlar Birincisi Simin Bıçakçıoğlu, "Yıl 2015 ama biz hala cinayetleri konuşuyorsak ve kahvehane önlerinden geçemeyip, tek başımıza yürüyemiyorsak ciddi bir sorunla karşı karşıyayız demektir" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Atakum Belediyesi ve Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi işbirliğinde ‘Kadına Yönelik Şiddet Her Yerde' konulu panel düzenlendi. OMÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Panele Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Şahin de katıldı. Başkan Taşçı panel öncesinde salonda bulunan bayan öğrencilere karanfil dağıtarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini kutladı.

ŞİDDETİ ANLATTILAR

Prof. Dr. Nermin Kılıç'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Türkiye Ralli Şampiyonası Kadın Pilotlar Birincisi Simin Bıçakçıoğlu'nun kadınların spor hayatındaki sorunlarına yönelik paylaşımının yanı sıra ‘Toplumsal Cinsiyet, Sağlık ve Şiddet' konusunda Öğretim Görevlisi Dr. Nuran Mumcu Boğa, ‘Sağlık Sektöründe Kadına Yönelik Şiddet' konusunda Öğretim Görevlisi Seval Ağaçdiken, ‘Engelli Kadınlar ve Şiddet' konusunda Yrd. Doç. Dr. Afitap Özdelikara ve ‘Medyada Kadına Yönelik Şiddet' konusunda Öğretim Görevlisi Aynur Arslan tarafından öğrenciler bilgilendirdi. OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Şahin ile OMÜ Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Kumcağız yaptıkları konuşmalarda öğrencilere şiddete karşı uyarılarda bulundu.

KAZANMAYI DAHA ÇOK İSTİYORUM”

Erkeklerin egemen olduğu bir spor dalında başarı elde ederken zorluklar yaşadığını belirten Türkiye Ralli Şampiyonası Kadın Pilotlar Birincisi Simin Bıçakçıoğlu, Kadınlar her alanda tacize maruz kalıyor. Özellikle sözlü tacizlerle karşılaşıyoruz. Bir kadın olarak ne kadar güçlenirsek, bilgilenirsek engelleri aşabiliriz. Benim sporumda kadınlar zaten fiziksel olarak 1-0 yenik başlıyor. Ben de bu yenik başlangıcı ortadan kaldırmak için erkeklere yetişmek ve erkekleri geçmeyi kendime hedef koyuyorum. Sonuç olarak da hedefe kilitleniyorum ve başarıyı erkeklerden daha fazla istediğim için de kazanıyorum. Egoları ve hırsları hayatın her alanında bir kenara bırakmalı ve bir olmalı, birey olmalıyız. Kadına şiddet asırlardır kanayan yaramız ama maalesef 2015 yılında bu konuları konuşuyoruz, vahşice cinayetleri konuşuyoruz. Akşamları sokakta tek başımıza yürüyemiyorsak, kahvehane önlerinden geçemiyorsak sorun var demektir. Yeni projelerde insanlarımızı bu konuda eğitmeliyiz” diye konuştu.



Saruhanlı'da İlköğretim Haftası Kutlaması

Babasının bıçakladığı çocuk hayatını kaybetti

Egeli akademisyene "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı" unvanı verildi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Manisa'da şüphelilerin üzerinden uyuşturucu çıktı

DEÜ TIP FAKÜLTESİ'NİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Liselilerin tehlikeli şakasında bir öğrenci ölümden döndü

Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yeni eğitim yılı başladı

Manisa'da ahşap palet fabrikasında yangın

Demirci’de ilk kez pepino yetiştirildi

Saruhanlı Belediyesinden Şatırlar Mahallesi’nde Gölet Temizliği

Sarıgöl CHP Kongresi yapıldı

Boş tarlada erkek cesedi mahalleyi karıştırdı!

Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Çok sayıda isim gözaltında...

Turgutlu'da 32 yaşındaki genç silahla hayatına son verdi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 10.03.2015 08:54:24 966 0

Tarih: 10.03.2015 08:54 Güncelleme: 10.03.2015 08:54
Haberi Sesli Oku
17.09.2025 17:38:00