SALİHLİ - Salihli ilçesinde Eğitim Uygulama Merkezi´nde eğitim gören down sendromlu ve otizmli 15 çocuk, Salihli Belediyesi öncülüğünde Atatürk Spor Salonu´ndaki yarı olimpik yüzme havuzunda uzman eğitmenler eşliğinde kulaç atmanın keyfini yaşıyor. 
Salihli Belediyesi, özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların sosyal hayata katılımını sağlamak amacıyla başlattığı ?Engelleri Yüzerek Aşalım? projesiyle engellileri hayata bağlıyor. Salihli Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ve Salihli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği işbirliğinde Atatürk Spor Salonu Yarı Olimpik Yüzme Havuzu´nda Salihli Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi´nde eğitim gören down sendromlu ve otizmli 15 çocuk yüzme kursuna katılıyor. Salihli´ye kazandırılan Atatürk Spor Salonu ve yarı olimpik yüzme havuzunun çocuklara ve gençlere birçok farklı aktivite sunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Zeki Kayda, açıldığı günden itibaren yüzlerce çocuğun kurslara katılarak uzman eğitmenlerden yüzme öğrendiğini söyledi. Salihli Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ?Engelleri Yüzerek Aşalım? projesinin çok özel bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Kayda, ?Bugün çok özel bir gün. Ben öğrenemeyen birey yoktur felsefesini çok önemsiyorum. Projemize katılan özel çocuklarımıza yeteneklerine göre eğitim verdiğimiz ve bilgi aktardığımız zaman onların da neler yapabileceğini hepimiz görüyoruz. Çünkü bu çocuklarımız çok özel yetiştirilmiş ve özel seçilmiş gençlerimiz. Bu çocuklarımıza rehberlik yapmak, onlarla birlikte bu havayı teneffüs etmek inanın bizlere büyük bir heyecan ve mutluluk veriyor. Onların yüzlerine yansıyan mutluluğu görmek bizleri de sevindiriyor. Bu projede emeği geçen başta başkan yardımcım, spor müdürüm ve antrenörler ile aileleri kutluyorum. Hayırlı olsun, çocuklar sizleri seviyoruz ve sizlerle birlikte olmak bizlere de gurur veriyor? diye konuştu.
Proje kapsamında down sendromlu ve otizmli çocuklara yönelik başlatılan yüzme kurslarının haftada 1 gün gerçekleştirildiği ve Haziran 2018´e kadar devam edeceği öğrenildi.



Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
16.10.2017 08:15:32 629 0

Tarih: 16.10.2017 08:15
Haberi Sesli Oku
5.05.2025 11:04:00