Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10713,94%0,66
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,00% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2504,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4010,02% 0,18

Sahte çek operasyonu

Sahte çek operasyonu

Aralarından Manisa’nın da bulunduğu Denizli merkezli 4 ilde yapılan operasyonda yakalanan 7 kişiden 4'ü tutuklandı.

MANİSA - İnşaat malzemeleri satışı yapan firmalardan sahte çek kullanarak dolandırıcılık yapan şüphelilere yönelik aralarından Manisa’nın da bulunduğu Denizli merkezli 4 ilde yapılan operasyonda yakalanan 7 kişiden 4'ü tutuklandı.

Denizli'de inşaat malzemesi satışı yapan firmalardan sahte çek vererek almış oldukları malzemeleri, suç organizasyonuna dâhil olan hurdacılar aracılığı ile paraya çeviren çete için polis ekipleri harekete geçti. Yapılan istihbarati çalışmalar sonucu şüphelilerin mal alışı için pazarlık yaptıkları esnada karşılığı olan gerçek çek fotoğraflarını kullandıkları, alış veriş esnasında ise algı yanılması oluşturmak suretiyle sahte olan fiziki çek kullanarak dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edildi. Denizli merkezli Manisa, Aydın ve İstanbul illerinde bulunan 6 ikamet ve 2 işyerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 7 şüpheli yakalandı.

"Nitelikli Dolandırıcılık", "Resmi Belgede Sahtecilik" suçlarından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor