İZMİR - İzmir´in Foça İlçesi´nde bulunan Bedia Midilli İlkokulu öğretmen ve öğrencileri sağlıklı yaşam için doğru beslenme ve sporun hayata geçirilmesi için yaptıkları ve koordinasyonunu üstlendikleri Avrupa Birliği (AB) Erasmus projesini başarıyla tamamladılar. 5 ülkede 2 binin üzerinde öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen projenin sıkı dostluklar kuran paydaşları Foça´da düzenlenen final programıyla birbirlerine veda ederken duygulandılar.   

Beslenme Dostu Okul Sertifikası´na da sahip olan Foça Bedia Midilli İlkokulu´nda görevli İngilizce öğretmeni Nurhayat Aksoy, Erasmus+ K219 programı kapsamında ´Healty Foods Happy Moods´ (Sağlıklı Yemekler Mutlu Yaşamlar? adını verdiği bir proje hazırladı. Proje 2 yıl önce hayata geçirildi. Obezitenin zararları konusunda farkındalık oluşturmak, sağlıklı yaşamın ve doğru beslenmenin önemini, spor yapmanın gerekliliğini uygulamalarla benimsetmek amacını taşıyan projeye Polonya´nın Koscian, İtalya´nın Mazzarino, Romanya´nın Suceava, Hırvatistan´ın Zagrep kentlerinden birer ilkokul paydaş olarak katıldı. Öğrenci ve öğretmenler ülkeler arası ziyaretlerle proje kapsamındaki faaliyetlere katıldılar. Paydaş il ve ilçeleri ile kültürlerini tanımanın yanısıra aralarında büyük dostluklar oluşturdular. Projenin finalini koordinatör ülke ve okul olarak Foça Bedia Midilli ilkokulu yaptı. Diğer ülkelerden gelen 8 öğretmen Foça´da ağırlanırken, proje kapsamında düzenlenen aktiviteler, seminerler, uygulamalı sportif faaliyetler, öğrenci ve öğretmenlerin katılımyla yapılan ülke ziyaretleri ile elde edilen sonuçlar raporlaştırıldı.

Veda töreninde konuşan proje koordinatörü öğretmen Nurhayat Aksoy; ?Öğrencilerimiz ve aileleri için son derece başarılı bir proje gerçekleştirdik. Öncelikli amacımız öğrencilerimizi paketli ve zararlı gıdalardan uzaklaştırmak, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmaktı. Düzenli olarak boy kilo endeksi yaptık. Bu konuda Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte çalıştık. Obez ve obeziteye yatkın öğrencileri tespit ettik. Onlar için beslenme ve spor programları hazırladık ve uyguladık. Aileleri işin içine kattık. Her sabah 10´ar dakikalık sabah sporundan sonra derslere başladık. Hem spor alışkanlığı edinen, hemde okula geç kalmamaya ve spor saatini kaçırmamaya özen gösteren bir öğrenci yapısına ulaştık. ? dedi.

Bedia Midilli İlkokulu Müdürü Ayla Bayram da;  projenin öğrenci sağlığını düşünüp tartıştıkları bir dönemde ortaya çıktığını ve hem öğrencilerin hemde Foça halkının yaşamında bir farkındalık yaratarak tamamlanmasından mutlu olduklarını söyledi.    

Proje´nin Hırvatistan´lı paydaşlarından Başkent Zagrep´in Titusa Brezavackok İlkokulu öğretmeni Maya Sokac ise projenin parçası olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını, iyi deneyimler, öğrenci ve öğretmenler arası paylaşım ve kurulan dostlukların unutulmaz olduğunu dile getirdi.  

Bedia Midilli İlkokulunda düzenlenen veda töreninde paydaşlara sertifika ve plaketleri takdim edildi. Birlikte pasta kesen ve bundan sonrada görüşmeleri sürdürerek yardımlaşmayı dileyen paydaşlar duygulu anlar yaşayarak ülkelerine uğurlandılar. 



Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 22.06.2019 12:33:53 571 0

Tarih: 22.06.2019 12:33 Güncelleme: 22.06.2019 12:33
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00