İZMİR - İzmir´in Foça İlçesi´nde bulunan Bedia Midilli İlkokulu öğretmen ve öğrencileri sağlıklı yaşam için doğru beslenme ve sporun hayata geçirilmesi için yaptıkları ve koordinasyonunu üstlendikleri Avrupa Birliği (AB) Erasmus projesini başarıyla tamamladılar. 5 ülkede 2 binin üzerinde öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen projenin sıkı dostluklar kuran paydaşları Foça´da düzenlenen final programıyla birbirlerine veda ederken duygulandılar.   

Beslenme Dostu Okul Sertifikası´na da sahip olan Foça Bedia Midilli İlkokulu´nda görevli İngilizce öğretmeni Nurhayat Aksoy, Erasmus+ K219 programı kapsamında ´Healty Foods Happy Moods´ (Sağlıklı Yemekler Mutlu Yaşamlar? adını verdiği bir proje hazırladı. Proje 2 yıl önce hayata geçirildi. Obezitenin zararları konusunda farkındalık oluşturmak, sağlıklı yaşamın ve doğru beslenmenin önemini, spor yapmanın gerekliliğini uygulamalarla benimsetmek amacını taşıyan projeye Polonya´nın Koscian, İtalya´nın Mazzarino, Romanya´nın Suceava, Hırvatistan´ın Zagrep kentlerinden birer ilkokul paydaş olarak katıldı. Öğrenci ve öğretmenler ülkeler arası ziyaretlerle proje kapsamındaki faaliyetlere katıldılar. Paydaş il ve ilçeleri ile kültürlerini tanımanın yanısıra aralarında büyük dostluklar oluşturdular. Projenin finalini koordinatör ülke ve okul olarak Foça Bedia Midilli ilkokulu yaptı. Diğer ülkelerden gelen 8 öğretmen Foça´da ağırlanırken, proje kapsamında düzenlenen aktiviteler, seminerler, uygulamalı sportif faaliyetler, öğrenci ve öğretmenlerin katılımyla yapılan ülke ziyaretleri ile elde edilen sonuçlar raporlaştırıldı.

Veda töreninde konuşan proje koordinatörü öğretmen Nurhayat Aksoy; ?Öğrencilerimiz ve aileleri için son derece başarılı bir proje gerçekleştirdik. Öncelikli amacımız öğrencilerimizi paketli ve zararlı gıdalardan uzaklaştırmak, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmaktı. Düzenli olarak boy kilo endeksi yaptık. Bu konuda Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte çalıştık. Obez ve obeziteye yatkın öğrencileri tespit ettik. Onlar için beslenme ve spor programları hazırladık ve uyguladık. Aileleri işin içine kattık. Her sabah 10´ar dakikalık sabah sporundan sonra derslere başladık. Hem spor alışkanlığı edinen, hemde okula geç kalmamaya ve spor saatini kaçırmamaya özen gösteren bir öğrenci yapısına ulaştık. ? dedi.

Bedia Midilli İlkokulu Müdürü Ayla Bayram da;  projenin öğrenci sağlığını düşünüp tartıştıkları bir dönemde ortaya çıktığını ve hem öğrencilerin hemde Foça halkının yaşamında bir farkındalık yaratarak tamamlanmasından mutlu olduklarını söyledi.    

Proje´nin Hırvatistan´lı paydaşlarından Başkent Zagrep´in Titusa Brezavackok İlkokulu öğretmeni Maya Sokac ise projenin parçası olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını, iyi deneyimler, öğrenci ve öğretmenler arası paylaşım ve kurulan dostlukların unutulmaz olduğunu dile getirdi.  

Bedia Midilli İlkokulunda düzenlenen veda töreninde paydaşlara sertifika ve plaketleri takdim edildi. Birlikte pasta kesen ve bundan sonrada görüşmeleri sürdürerek yardımlaşmayı dileyen paydaşlar duygulu anlar yaşayarak ülkelerine uğurlandılar. 



Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı

Ekrem Başkan Çullugörece’de Vatandaşlarla Buluştu

Manisa’da Barajlar Doldu, Tarım İçin Su Seviyesi Yükseldi

Manisa’da Yıldız Kızlar Voleybol İl Şampiyonu Değerli Zamanlar Spor Kulübü oldu

Netice Okutan, Türkiye Kadın Belediye Başkanları Platformu Toplantısına Katıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde GETAT Polikliniğinde Hacamat Uygulamaları

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “MARMARA GÖLÜ SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR, YENİDEN SU TUTMAYA BAŞLAYAN GÖL İÇİN GEÇİMİNİ BURADAN SAĞLAYAN BÖLGE HALKI DESTEK BEKLİYOR”

TMO Kuru Üzüm Satışını Başlattığını Duyurdu!

Şampiyonluk Yolunda Kritik Viraj: Haydi Turgutlu Salona

Görevde 2 Yıl: Aynı Azim, Aynı Kararlılık

Saruhanlı'da vefat...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın Manisa'ya geliyor

Saruhanlı’da tarla değil servet! Satışa çıkarıldı…

Balıkesir Sındırgı’da korkutan deprem

Otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde Başarılı ve Özellikli Operasyon

BAŞKAN CILLI’DAN 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

Saruhanlı Belediyesi’nden Kurtuluş Mahallesi’ne Yeni Hizmet

Saruhanlı Belediyesi’nde memurlara yüzde 120 zam

TİRKEŞSPOR ZİRVEYE AYAR VERDİ: 1-2

Akhisar'da masaj salonlarına fuhuş operasyonu: 3 tutuklama

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 22.06.2019 12:33:53 0
Tarih: 22.06.2019 12:33 Güncelleme: 22.06.2019 12:33
Haberi Sesli Oku