Anahtar Kelimeler: Sağlık Müdürü . Karaca " Okulu" anlattı

Sağlık Müdürü Uzm Dr. Karaca "Gebe Okulu"nu anlattı
Manisa'da kamu hastanelerinde hizmete açılan "Gebe Okulu" ve "Gebe Bilgilendirme Sınıfı" uygulamaları hakkında bilgiler paylaşan Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, aillerin sağlık bireyler yetiştirmelerini hedeflediklerini söyledi.
Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, Manisa’da bazı kamu hastanelerinde sundukları "Gebe Okulu" ve "Gebe Bilgilendirme Sınıfı" uygulamaları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Gebelerin ve ailelerinin sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmelerine yardımcı olmak amacıyla hayata geçirilen Gebe Okulları Manisa’da; Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi, Alaşehir Devlet Hastanesi, Manisa Şehir Hastanesi, Soma Devlet Hastanesi ve Turgutlu Devlet Hastanelerinde hizmet verdiğini açıkladı. Ayrıca Merkezefendi ve Ruh Sağlığı Hastanesi haricinde tüm kamu hastanelerinde gebe sınıflarının eğitim hizmeti verdiğini belirtti.
İl Sağlık Müdürü Karaca, gebelere yönelik eğitimlerin kapsamlı bir şekilde hazırlandığını belirterek, eğitimlerde "gebelik oluşumu ve fetal gelişim", "gebelik kontrolleri", "gebelikte ve lohusalıkta beslenme", "doğum ağrısı ile baş etme yöntemleri" gibi önemli konuların ele alındığını ifade etti. Ayrıca, ebeveynlerin doğum öncesi ve sonrası süreçte ihtiyaç duyabilecekleri bilgilerle donatıldıklarını vurguladı. Eğitimlerin teorik kısmının yanı sıra, katılımcılara uygulamalı gebelik egzersizleri, beslenme planlaması, psikolojik destek ve bebeğin sağlıklı gelişimi için gerekli bilgiler de sunulacağını belirten Uzm Dr. Karaca, fiziksel aktivite ve psikolojik destekle birlikte, gebelik dönemi boyunca annelerin sağlığının korunmasının ve bilinçli bir doğum sürecinin teşvik edilmesinin hedeflendiğini söyledi. 2024 yılının ilk üç çeyreğinde bin 580 gebeye bu konularda eğitim verildiğini belirten Uzm. Dr. Karaca, "Gebe Okulu" uygulamalarının Manisa’da başarıyla devam ettiğini ve ailelerin sağlıklı bireyler yetiştirmelerinde önemli bir aşama olduğunu sözlerine ekledi.
Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Karaca, sağlıklı bir toplum için gebelik sürecinin halkımızın en önemli dönemlerinden biri olduğunu hatırlatarak, Manisa'daki tüm gebeleri bu eğitimlerden faydalanmaya davet ederek eğitim hizmetlerinde aktif rol alan ve emeği geçen tüm ebelere teşekkür etti.



METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

HPV aşısı olduktan sonra da düzenli kontroller aksatılmamalı

Rektör Kibar fakültelerde ilk ders heyecanını paylaştı

Jandarma'dan incir hırsızlarına suçüstü

Enes Pınar'dan bronz madalya

MasterChef’te haftanın eleneni belli oldu

Akbelen’deki ormana sabah baskını: Zehra Nine henüz 1 gün önce hayatını kaybetmişti

Bankacı kılıklı dolandırıcılara dev operasyon: 53 tutuklama

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 12.10.2024 15:32:00 691 0

Tarih: 12.10.2024 15:32 Güncelleme: 12.10.2024 15:32
Haberi Sesli Oku
16.09.2025 08:01:00