Sağlık Bakanlığı, üniversite hastaneleri ve Adli Tıp Kurumu’ndaki kamu görevlilerinin, ek ödemelerinin vergiye tabi olmasından dolayı yaşadıkları mağduriyet sona eriyor.

Sağlık Bakanlığı, üniversite hastaneleri ve Adli Tıp Kurumu’ndaki kamu görevlilerinin, ek ödemelerinin vergiye tabi olmasından dolayı yaşadıkları mağduriyet sona eriyor.

Sağlık-Sen, geçen yılki toplu sözleşmelerde, yıllık hale getirdiği mahsuplaşmayı, bu yılki toplu sözleşmelerde aylık mahsuplaşmaya çevirdi. Böylece, yılın ortasında üst vergi dilimine giren sağlık çalışanlarının kayıpları kişilere geri ödenecek. Bu rakam ise, yıllık yaklaşık 500 TL’nin sağlık çalışanlarının cebinde kalması anlamına geliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin vergiye tabi olmasından dolayı, mağduriyet yaşadıklarını, bu yılki toplu sözleşme kazanımıyla bu mağduriyetin giderildiğini söyledi.

Memiş, “Geçen yıl mahsuplaşmayı yıllık hale getirmiştik. Yani, devlet önce çalışandan parayı alıyor, yıl sonunda da ‘pardon, fazla almışız’ deyip iade ediyordu. Bu yıl elde ettiğimiz kazanımla, her ay emsali personel ile karşılaştırılarak sağlık çalışanlarının mağduriyeti dolaylı olarak giderilmiş olacak. Yılın ortasında üst vergi dilimine giren sağlık çalışanlarının kayıpları kişilere geri ödenecek.

Mesela 6. Ayda yüzde 15’den yüzde 20 vergi dilimine geçmiş bir sağlık çalışanının o ayki toplam geliri 2 bin TL ise emsali diğer bakanlıkta çalışan ve yüzde 15’lik vergi diliminden vergilendirilen bir çalışan ile karşılaştırılarak aradaki yüzde 5’lik fazla kesilen vergi karşılığı yaklaşık 100 TL kişiye geri ödenecek. Bu ise yılda yaklaşık 500 TL’nin sağlık çalışanlarının cebinde kalması anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

Bu kazanım, sabit ek ödeme alan sağlık çalışanlarını kapsayacak ve 2014 yılından itibaren geçerli olacak.



KAYMAKAM ACAR'DAN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANLIĞINA ZİYARET

Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Saruhanlı Halk Eğitim’de Pastacılık Kursunda “Noel Sarma” Heyecanı

Saruhanlı’da Vefat…

Kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü; kaza kamerada

TURGUTLU’DA AİLE FACİASI: Boşanma Aşamasındaki Eşini ve Aynı Evdeki 3 Yakınını Silahla Öldürdü, Zanlı Kısa Sürede Yakalandı

2100 Yılında Su Yarışmasında Birincilik Adiloba Ortaokulu’nun: Geleceğe Umut Olan Farkındalık Projesi

TEVFİK BALTA: “Dijital Bağımlılık Toplumumuz İçin Ciddi Bir Sorun”

Çınaroba’da Cami Lojmanı İnşaatı Hızla Yükseliyor

15 YIL SONRA GELEN FİNAL HEYECANI: MANİSA EKİBİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

Özgür Özel, Yunusemre’de Toplu Açılış Törenine Katılacak

SALİHLİ YAĞIŞ FELAKETİ YAŞADI

Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 14.08.2013 08:57:26 0
Tarih: 14.08.2013 08:57 Güncelleme: 14.08.2013 08:57
Haberi Sesli Oku