SAĞLIK - Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Belma Şahin, saç dökülmesinin nedeninin mutlaka araştırılması gerektiğini söyledi.

Saç dökülmesi kadınlar içinde büyük bir sorun olduğunu dile getiren Op.Dr.Belma Şahin, ?Günde 50-100 adet saç teli dökülmesi normal sınırlar içerisinde kabul edilir, eğer aşırı miktarda dökülme varsa uzmana başvurulmalıdır. Saç dökülmesi yaşayan bir kişi kendini psikolojik olarak güçsüz görmeye başlar ve çare için değişik yöntemlere başvurabilir. Neden bulunmadan doğru tedavi şekli bulunamaz. Bu nedenle bir uzmandan yardım almak saç köklerinde zayıflık , tellerde incelme sorunlarını çözmek için atılacak ilk doğru adım olacaktır.? Dedi.

Saçların yüzde 90´ının sürekli uzama halinde olduğunu anlatan Op.Dr.Belma Şahin, ?Bu evre 2-6 yıl sürer geri kalan \% 10´luk kısım 2-3 ay süren dinlenme evresinde bekler. Bu evre sonunda saçlar dökülür yerine yeni saçlar büyümeye başlar döngü bu şekilde devam eder. Nedenleri bilmek baştan bazı tedbirleri almayı sağlar hem de doğru tedavi şekli konusunda sizi yönlendirecektir. Uygunsuz saç bakımı ve kozmetik ürünler ,boya, renk açma, perma vb. işlemler uygun yapılmazsa saça zarar verebiliyor yine saçları çok sıkı toplama, saçı çeken at kuyruğu saç kaybına neden oluyor. Bu konularda dikkatli olmakta fayda var? diye konuştu,
Ailesel saç kaybının yani kalıtsal özellikler nedeni ile oluşan saç dökülmesi durumunu erkek tipi kellik olarak değerlendirdiklerine anlatüan Op.Dr.Belma Şahin, ?Mezoterapi ve prp gibi tedavi için çeşitli yöntemler olsa da bu durum için asıl tedavi yöntemi saç transplantasyonu olmalıdır. Alopesi areata: Modirentum saç ve vücut kıllarından kayıp olabiliyor. Her yaşta görülebilir, neden bilinmemekle birlikte bir çok hastada saçlar sonra kendiliğinden büyüyor.

Doğum sonrası: Doğum sonrasında saçlar saç büyüme döngüsünün dinlenme fazına geçer. 2-3 ay içinde aşırı dökülür bu süreç 1-6 ay arası sürebilir.Bu dönem sonrası tekrar saçlar geri gelir.
Yüksek ateş, enfeksiyon, Troid hastalıkları, eksik protein içerikli beslenme, saç dibi mantar hastalığı, kanser tedavileri, doğum kontrol hapları, demir eksikliği gibi nedenlerle de saç dökülmesi görülür. Mutlaka bu hastalıklar ilaç ile ve eksik olanın yeniden yerine konması yoluyla tedavi edilmelidir.
Yine önemli bir dökülme nedeni saç koparma hastalığı ( Triktilomani ), çocuk ve bazen erişkinlerde saç, kaş, veya kirpiklerini koparıncaya kadar çekme ve bunu alışkanlık haline getirme durumudur, tedavi için kişinin psikolojik yardım alması gerekir.

Olası altta yatan sebepler tedavi edildikten sonra veya eş zamanlı olarak saç köklerini besleyecek uzamasını ve saç teli kalitesini artırmayı sağlayacak vitamin içerikli mezoterapi ve kendi kanınızdan hazırlanan prp ile tedaviye destek olunabilir, kalıcı saç dökülmesi olanlarda ,özellikle kalıtsal kellik durumunda transplantasyon yani saç ekimi ile tedavi en uygun seçenektir.
Kadınlarda da saç ekimi ve kaş ekimi ile yüz güldürücü etkin sonuçlar alınıp bu sorunun çözümü sağlanmaktadır.? Şeklinde konuştu.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 14.11.2015 09:21:16 485 0

Tarih: 14.11.2015 09:21
Haberi Sesli Oku
18.06.2025 12:38:00