ASAYİŞ - Rus bombardımanı altındaki Halep bölgesinden 5 çocuğunu alıp yaya olarak Hatay´a oradan da araçla Adana´ya gelen Suriyeli kadının 1 yaşındaki kızı, açlık ve soğuk nedeniyle otogarda beklerken hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Rusya´nın desteğiyle bir hafta önce Halep´e son 5 yılın en korkunç saldırısı başlatıldı. Bombardımanın başlamasıyla 30 bin kişi Kilis´in Öncüpınar Sınır Kapısı´na dayanırken, çoğu Suriyeli aile de Türkiye´ye yasa dışı yollardan girerek hayatlarını kurtarmaya çalışıyor. Bu ailelerden biri de eşi Kadri Berdoş´u 4 ay önce kaybeden 33 yaşındaki 5 annesi Nesrin Berdoş. 

Nesrin Berdoş, Rus savaş uçaklarının Halep´in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik saldırılarını artırmasının ardından en küçüğü 1 yaşında olan 5 çocuğunu alarak yaya olarak yola çıktı. Berdoş, kilometrelerce yolu yaya olarak katettikten sonra Hatay´a yasa dışı yollardan girip çocukları ve kendi canını kurtardı. 

Anne ve çocukları Hatay´a geldikten sonra İstanbul´a gitmek üzere otobüse binerek Adana´ya geldi. Adana Otogarı´nda İstanbul bileti alan Nesrin Berdoş çocuklarıyla birlikte burada beklerken battaniyeye sarılı olan 1 yaşındaki kızı Garam Berdoş´un hareket etmediğini fark etti. Anne Berdoş önce uyuduğunu zannetti ancak bir süre kızını uyandırmaya çalıştı. Berdoş, çevrede Türkçe bilen Suriyelilerden yardım istedi.
Anne 112 Acil Servis ekipleri gelinceye kadar bebeğinin başında sandalyede bekleyerek gözyaşlarına boğuldu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri hareketsiz haldeki Garam bebeği ambulansa götürdü. Ambulansta kontrol edilen bebeğin hayatını kaybettiği belirlendi.
Cansız bedeni Adana Adli Tıp Kurumu´na kaldırılan Garam bebeğin "Besin yetersizliği ve soğuğa" bağlı olarak hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Garam bebek otopsinin ardından annesine teslim edilecek.
Otogarda Berdoş ailesiyle gelen birçok aile İstanbul´a gitmek için beklerken, Suriyelilerin çantalarının ve ayakkabıların çamur olması ne zor şartlar altında geldiklerini ortaya koyuyor. 



Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 8.02.2016 10:48:32 663 0

Tarih: 08.02.2016 10:48
Haberi Sesli Oku
28.06.2025 14:24:00