Saruhanlı İlçesinde çadır, baraka ve kiralık evlerde yaşadığı tespit edilen 97 roman vatandaş için toplu konut yapılması talep edildi.

Saruhanlı Roman Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Eskici, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada ilçede evi olmayan roman vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (Toki) konut yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

Söz konusu taleplerini içeren dilekçeyi İlçe Kaymakamlığı aracılığıyla Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na gönderdiklerini ifade eden Eskici şunları kaydetti:

“Saruhanlı ilçe merkezinde bin, köy ve beldelerde 2 bin olmak üzere ilçe genelinde 3 bin roman vatandaşımız ikamet ediyor. Bilindiği gibi roman kardeşlerimiz bu güne kadar hep arka mahallelerde çadır ve baraka tarzı evlerde yaşam sürdü. Saruhanlı’da da aynı sorun mevcut, bizim tespitimize göre sadece ilçe merkezinde 97 roman vatandaşın evi yok. Bunlar kiralık evlerde ya da “gecekondu” denilebilecek evlerde yaşıyor.

Romanların belirli bir geliri yok. Birçoğu hurda malzeme toplayıp satarak evinin geçimini sağlamaya çalışıyor. Bizler bu konuda bir adım attık. Romanlar için ev yapılması talebiyle Toki’ye başvurduk. Hükümetin de bu konuya sıcak baktığını biliyoruz. Çünkü daha önce romanlar için yurdumuzun değişik yerlerinde ev ve konut yapıldı. İnşallah talebimiz kabul olur, romanların da bir evi olur.”

Eskici, taleplerinin kabul edilmesi halinde konutların yapılacağı, ilçe stadının yanında bulunan tapusu maliye hazinesine kayıtlı 79 dekar arsanın kendilerine tahsisi için ilçe belediyesinin yardımcı olacağını kaydetti.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 6.01.2014 17:28:18 500 0

Tarih: 06.01.2014 17:28
Haberi Sesli Oku

Güncel

Güncel Haberleri
3.05.2025 11:04:00