Ramazan`da diş sağlığı için ne yapmalı?

Diş hekimi Zahide Genç, Ramazan ayında diş sağlığının önemli olduğunu vurguladı.
Ramazan ayında diş bakımında dikkat etmemiz gereken noktaları Özel Dünyam Hastanesi diş hekimi Zahide Genç anlattı. Genç “Gıda artıkların düzenli olarak temizlenmesi için her sahurdan sonra ve iftardan sonra dişlerin düzenli olarak fırçalanıp o bölgelerdeki gıda artıklarının çok iyi bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir” dedi.

Ağız ve diş sağlığının genel sağlığı önemli derecede etkilediğini Ramazan ayında da diş sağlığının önemli olduğunu vurgulayan Zahide Genç “Sahurdan sonra fırçalanmayan dişlerin üstünde kalan yemek artıkları, ağızda asit ortamı oluşturarak dişlerin daha kısa sürede ve daha çabuk çürümesine neden olmaktadır. Bu yüzden ramazan ayı içerisinde dişlerin çok iyi temizlenmesi gerekirse ağız antisemiti ağız gargaraları veya tuzlu su ile düzenli gargara yapılması önerilmektedir. Dişlerdeki çürükler sadece gıda atıklarının oluşturduğu çürükler yanında ramazan ayı içerisinde ağızda kötü kokuların çıkmasına neden olmaktadır. Bu kötü kokuların sebebi yine bahsettiğimiz gibi fırçalanmayan diş yüzeylerinde kalan gıda artıklarıdır. Gıda artıların düzenli olarak temizlenmesi için her sahurdan sonra ve iftardan sonra dişlerin düzenli olarak fırçalanıp o bölgelerdeki gıda artıklarının çok iyi bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Genç, “Ramazan ayı boyunca iftara kadar geçen süre içerisinde zaman zaman ağızın tuzlu suyla gargara yapılması ya da dişlerin ara ara fırçalanması gerekir. Ramazan döneminde ağızdaki kokuların temel sebebi diş çürüklerinin yanında diş eti hastalıkları, daha önce yapılmış ağızda bulunan sağlıklı olmayan kron ve köprülerde ağız kokularına sebep olmaktadır. Benim genel olarak tavsiye edeceğim durum, ramazandan önce mutlaka rutin diş hekimi meyanesi olup bu bölgede var ise eskimiş, kırılmış, kron köprü veya çürükler mevcutsa bunların tedavisini yaptırıp daha sonrasında vatandaşların sağlıklı bir ramazan dönemi geçirmeleri. Bu önlemleri tedbirleri almamız gerekmekte. Fırçalama işlemine gelince bu dönemde, sadece dişlerin üzerleri değil aynı zamanda dil, diş eti bölgesi ve damak bölgesi fırçalanırsa hem gıda artığı birikimi engellenmiş hem de ağızda kötü kokulara sebep olacak bakterilerin üremesine engel oluruz” şeklinde konuştu.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 16.06.2014 09:45:04 721 0

Tarih: 16.06.2014 09:45
Haberi Sesli Oku
18.06.2025 12:38:00