Anahtar Kelimeler:

BESLENME - Ramazan ayında vücudun tuz ve su dengesine dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk; bugüne kadar vakıf bünyesinde yapılan çalışmalarda böbrek sağlığı ve beslenme alışkanlıkları konusunda önemli bir yol kat ettiklerini belirterek ?Özellikle aşırı tuz ve şeker tüketimi önüne geçmek ve yeterli su tüketmek gibi hayati önem taşıyan konularda kampanyaları devam ettiriyoruz. Ramazan boyunca sadece böbrek sağlığı açısından değil; kas, deri, sindirim ve boşaltım sistemi için de hayati derecede öneme sahip olan su, günlük beslenmede öncelikle ele alınması gereken besin öğelerinin başında gelmelidir? dedi.

Sağlık olmadan oruç farzının yerine getirilemeyeceğine dikkat çeken Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, hemodiyaliz hastaları ve böbrek fonksiyon bozukluğu fazla olan hastaların sağlıkları tehlikeye gireceğinden, oruç tutmamaları konusunda uyarıda bulundu. TBV Başkanı Erk; kişilerin iftar-sahur arasında bol sıvı almaları, yeterli beslenmeleri, hayati ilaçlarını doz - saat ayarlaması yaparak mutlaka kullanmaları ve yeterli uyku ile dinlenmelerinin son derece yararlı olacağını belirterek ?Ayrıca, böbrekler açısından bir hastalığı söz konusu olmayan bireylerinde böbrek sağlığını tehlikeye atmamak adına aşırı tuz tüketimi ve yetersiz su tüketimine ayrıca özen göstermeliler? diye konuştu.



Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı

Ekrem Başkan Çullugörece’de Vatandaşlarla Buluştu

Manisa’da Barajlar Doldu, Tarım İçin Su Seviyesi Yükseldi

Manisa’da Yıldız Kızlar Voleybol İl Şampiyonu Değerli Zamanlar Spor Kulübü oldu

Netice Okutan, Türkiye Kadın Belediye Başkanları Platformu Toplantısına Katıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde GETAT Polikliniğinde Hacamat Uygulamaları

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “MARMARA GÖLÜ SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR, YENİDEN SU TUTMAYA BAŞLAYAN GÖL İÇİN GEÇİMİNİ BURADAN SAĞLAYAN BÖLGE HALKI DESTEK BEKLİYOR”

TMO Kuru Üzüm Satışını Başlattığını Duyurdu!

Şampiyonluk Yolunda Kritik Viraj: Haydi Turgutlu Salona

Görevde 2 Yıl: Aynı Azim, Aynı Kararlılık

Saruhanlı'da vefat...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın Manisa'ya geliyor

Saruhanlı’da tarla değil servet! Satışa çıkarıldı…

Balıkesir Sındırgı’da korkutan deprem

Otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde Başarılı ve Özellikli Operasyon

BAŞKAN CILLI’DAN 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

Saruhanlı Belediyesi’nden Kurtuluş Mahallesi’ne Yeni Hizmet

Saruhanlı Belediyesi’nde memurlara yüzde 120 zam

TİRKEŞSPOR ZİRVEYE AYAR VERDİ: 1-2

Akhisar'da masaj salonlarına fuhuş operasyonu: 3 tutuklama

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 12.06.2015 09:42:12 0
Tarih: 12.06.2015 09:42 Güncelleme: 12.06.2015 09:42
Haberi Sesli Oku