- KURU ÜZÜME ALIŞMIŞ GENÇ KUŞAK YETİŞTİRMEMİZ LAZIM”
- ÜZÜM TÜKETİMİNDE UTANILACAK BİR DURUMDAYIZ” 
- MANİSA'DA BAĞ DANIŞMA KURULU YAPILDI

MANİSA - Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Altındişli, kuru üzüm tüketiminde Türkiye'nin yıllık 250 gram tüketimle utanılacak bir durumda olduğunu ve kuru üzüme alışmış genç kuşaklar yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. 
Manisa Ticaret Borsası ev sahipliğinde Ege illeri Borsa Başkanlarını, ziraat odaları başkanları ve üniversite akademisyenlerinin katılımı ile bağ danışma kurulu toplantısı gerçekleşti. Toplantıda 2013-2014 sezonunda yaşanan kalite sorunlarının nedenleri ve çözümüne yönelik yapılması gerekenler masaya yatırıldı.
Manisa Ticaret Borsası Toplantı Salonu gerçekleşen toplantıda görüşülen gündem maddelerinin ardından söz alan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Doğal koşullarda çok ciddi olumsuzluklar yaşanmadığı sürece hem yaş meyve hem de kuru meyve ihracatında ülkemize en çok kazandıran ürünlerinin başında üzüm gelmektedir. Bu milli gelir kaynağının alt yapısında, üreticilerimizin, tüccarlarımızın, üzüm işletmelerimizin ve ihracatçılarımızın ilgili resmi kurum ve meslek kuruluşlarımızın uzman kadrolarının ve elbette akademisyenlerimizin yoğun emek ve çabaları yer almaktadır” dedi.
Özkasap son olarak şöyle konuştu:
Ortak amacımız ülkemize ve insanımıza kazandırmak ve hep birlikte bunu daha üst seviyelere çıkarmaktır. Bu ortak amaç doğrultusunda gösterdiğiniz hassasiyet ve sağladığınız birliktelik ortamı için sizlere teşekkür ediyorum. Kurulumuzun çalışmalarının; bölge ve ülke ekonomisi ile üzüm konusunda emek sarf eden herkes için hayırlı olmasını temenni ediyor, daha iyi sonuçlara ulaşmamıza vesile olmasını diliyorum.”
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Altındişli ise, Devlet Planlama Teşkilatı'nın kuru üzüm sektörü raporlarını 1990 yılından beridir ben yaptım. Kuru üzüme alışmış genç kuşak yetiştirmemiz lazım. Bizim yıllık üzüm tüketimimiz 250 gram yani bir avuç kadar. 365 günde kişi başına yediğimiz miktar bu. Utanılacak bir durumdayız. O kadar kıymetli bir ürün ki dişi çürütmüyor, enerji veriyor. Antioksidanları var. Tüm bunları bir mekanizma ile iç tüketimde kesinlikle desteklemeliyiz” dedi.



SARUHANLI 2’NCİ DEVE GÜREŞİNE HAZIRLANIYOR 18. Deve Güreşleri Festivali’ne Davetlisiniz!

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yeni Dönem: Sosyal Risk Haritası Çalışmaları Manisa’da Değerlendirildi

SARUHANLI’DA 62. KÜTÜPHANE HAFTASI “İYİLEŞTİREN KÜTÜPHANE” TEMASIYLA KUTLANDI

Yunusemre’de 65 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu

Saruhanlı'da Kırsalda Bereket Projesi ile Küçükbaş Hayvancılığa Destek Başlıyor

IRAKLI ÜNLÜ SUNUCU SHAHAD SALMAN TÜRKİYEDE

DERYA ŞEN İLE ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM

KAYMAKAM ACAR'DAN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANLIĞINA ZİYARET

Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Saruhanlı Halk Eğitim’de Pastacılık Kursunda “Noel Sarma” Heyecanı

Saruhanlı’da Vefat…

Kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü; kaza kamerada

TURGUTLU’DA AİLE FACİASI: Boşanma Aşamasındaki Eşini ve Aynı Evdeki 3 Yakınını Silahla Öldürdü, Zanlı Kısa Sürede Yakalandı

İPEK ÖRS ARABESK ŞARKI YORUMLAMAK BİR AYRICALIKTIR

2100 Yılında Su Yarışmasında Birincilik Adiloba Ortaokulu’nun: Geleceğe Umut Olan Farkındalık Projesi

TEVFİK BALTA: “Dijital Bağımlılık Toplumumuz İçin Ciddi Bir Sorun”

Çınaroba’da Cami Lojmanı İnşaatı Hızla Yükseliyor

15 YIL SONRA GELEN FİNAL HEYECANI: MANİSA EKİBİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 28.01.2015 17:40:27 0
Tarih: 28.01.2015 17:40 Güncelleme: 28.01.2015 17:40
Haberi Sesli Oku