TARIM - Antalya´nın Kumluca ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından her yıl ihracatta sorun yaşatan Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele çalışmaları başladı.

Portakallar ihracattan dönmeyecek - Tıkla İzle

Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele başlatıldı. Özellikle turunçgillerde görülen Akdeniz Meyve Sineği ile ilgili çalışmalar 15 Ağustos´ta portakal ağaçlarının güney yönlerine tuzak asılarak başlıyor. Bu tuzaklar her hafta düzenli olarak kontrol ediliyor. Tuzaklarda Akdeniz Meyve Sineği´nin erginleri (Yetişkinleri) görülürse üreticilere çeşitli yollardan ilaçlı mücadele başlatılması duyuruluyor.

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNDEN KONTROL
Akdeniz Meyve Sineği´nin, limon hariç tüm turunçgillerde görüldüğünü ifade eden müdürlüğe bağlı ziraat mühendislerinden Esra Avcıoğlu, ?Akdeniz Meyve Sineği meyvelerde sararma ve çürümeye neden olur. Bu yüzden ihracatta sıkıntı yaşatmaktadır. Bu sorunları yaşamamak için ağustos ayından itibaren portakal bahçelerine tuzaklar asıyoruz. Bu tuzakları haftalık düzenli bir şekilde kontrol edeceğiz. Akdeniz Meyve Sineği´nin varlığı tespit edildiği takdirde hemen üreticilerimizi uyarıyoruz. İhracatta yaşanan sıkıntıları en aza indirmeyi hedefliyoruz. Bu fenomen tuzakları kontrol ederek üreticilerimize mücadele konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz? dedi. 



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Pazartesi günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 27.08.2015 09:25:41 632 0
Tarih: 27.08.2015 09:25 Güncelleme: 27.08.2015 09:25
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri