Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "Araç Durdurma, Kontrol ve Kapan Kursu" kapsamında hırsızlık zanlılarının yakalanmasına yönelik tatbikat yaptı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yapılan ve hırsızları da polislerin canlandırdığı tatbikatta, kuyumcuyu soyan şahıslar polis ekipleri tarafından durdurularak etkisiz hale getirildi.

Manisa Emniyet Müdürü Yunus Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, suç ve suçlularla mücadele ederken teknolojiyi sonuna kadar kullanmanın gayreti içinde olduklarını belirtti.

Çetin, şunları söyledi:

"Polisin suç ve suç faiileriyle mücadelesinde en sık karşılaştığı durumlardan biri de kaçan suçluların araçlarının durdurulmasıdır. Uygulama noktasından kaçan suçlu araçlarının yakalanması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Manisa Emniyet Müdürlüğümüze 57 yol kapanı operasyonel birimlerimize kullanım amacıyla gönderilmiştir.

Yol kapanı içi boş çivilerin belli düzende sıralandığı ve kısa sürede yola atılıp toplanabildiği bir mekanizmaya sahiptir. Yol kapanları içi boş çivilerin aracın lastiklerine batması sonucu lastik havalarının 12-20 saniye arasında inmesi amacıyla üretilmiş en güvenli araç durdurma tertibatı olup araç lastiklerinin havasının janta kadar inmesi sayesinde aracın kısa mesafede durmasını sağlar.

Yol kapanından geçen araç sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetmez. Araç lastik havaları indiği için gidemez. Yapılan uygulamalarda yol kapanının kullanılmasının araç durdurmadaki etkinliği güvenilirliği göz önünde bulundurularak asayiş birimlerinde görev yapan 180 personele teorik ve pratik eğitim verilmiştir."

Çetin, eğitim neticesinde başarılı olan personele sertifikalarının verildiğini, eğitimin bütün ilçelerde sırasıyla süreceğini kaydetti.



Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Traktör kazası: 1 ölü

Trafik kazası: 4 yaralı

Manisa FK, Amed Sportif Faaliyetler maçı hazırlıklarına başladı

Uydu tamircisi apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti

Eşiyle kavga etti, otomobiliyle birlikte kendini ateşe verdi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Ekrem Başkan Sahada: Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 25.10.2013 17:25:15 1666 0
Tarih: 25.10.2013 17:25 Güncelleme: 25.10.2013 17:25
Haberi Sesli Oku

Asayiş

Asayiş Haberleri