Yapılan araştırmalar, pirincin içeriğindeki hücre yenileyiciler sayesinde yaşlanmayı önlediğini ortaya koydu.

HABER MERKEZİ - Bir çok faydası olan pirinç, açlık hissini giderdiğinden diyet besini olarak da kullanılıyor. Sıvıyı içine çeken bir gıda olduğundan dokulara yerleşmiş tuzu bünyesinde bulundurup, dolaşım sisteminin, kalbin ve böbreklerin yükünü hafifletirken vücudu toksinlerden arındırıyor. Pirinç, akut ve kısa süreli enerji sağlaması, bağırsak peristaltik hareketlerini düzenlemesi ve iyileştirmesini sağlarken yaşlanma sürecini de yavaşlatıyor.

VÜCUDU TEMİZLİYOR

Uzman Diyetisyen Nesrin Eriş’e göre pirinç, iyi bir antioksidan olduğu için vücudu serbest radikallerden temizliyor. Eriş, pirincin doğal antioksidanlar veya bunu destekleyen C vitamini, A vitamini, fenolik ve flavonoid bileşiklere de sahip kanseri önlerken, yaşlanma sürecini uzatarak beyin sağlığını korumada oldukça faydalı faydalı bir besin olduğunu belirterek, "Alzheimere neden olan serbest radikaller ve toksinlerin etkilerini engelleyen koruyucu enzimleri tetiklemektedir. Pirinç özellikle D vitamini, kalsiyum, lif, demir ve riboflavin gibi vitaminler açısından zengindir. Esmer pirinç ve kepekli tahıllar posadan zengindir. Bu nedenle kabızlık tedavisinde çok faydalıdır. Pirinç, bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi hücrelerin yenilenmesini sağlayarak yaşlanma sürecini yavaşlatır" dedi.

40 BİNDEN FAZLA ÇEŞİDİ VAR

USA Rice Federation verilerine göre, dünya genelinde kırk binden fazla pirinç çeşidine rastlanıyor. Bir çok ülke mutfağında önemli bir yere sahip olan pirinç, karbonhidrat açısından zengin olduğu için, günlük kalori ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayabiliyor. Beyin, aktivitesi için karbonhidrata ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle pirinç beyin sağlığı içinde önemli bir besin maddesidir. Pirinç kolesterol, yağ ve tuz içermediğinden pek çok hastalıkta ve özellikle hipertansiyonu olan bireyler tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir.



Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 30.04.2014 09:13:13 595 0

Tarih: 30.04.2014 09:13 Güncelleme: 30.04.2014 09:13
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00