POLİTİKA - AK Parti önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı ve 24. 25. 26. Dönem Manisa Milletvekili Prof. Dr. Selçuk Özdağ'ın AK Parti Merkez Yönetim kurulu tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından başlatılan ihraç süreci devam ederken parti disiplin kurulu başkanı Ahmet Aydın imzasıyla Özdağ'a bir tebligat gönderilerek yazılı veya sözlü savunması istendi. Özdağ tebligatın tarafına ulaşmasının ardından yaptığı açıklamada “3 Y ile yola çıkanlar, yoksulluğu, yolsuzluğu ve yasakları ortadan kaldıracağız diyenler, fikir hürriyetinden bahsedenler, çoğulculuk diyenler parti içi demokrasiyi çalıştıramadılar. Yapıcı eleştirilere tahammül edemediler” dedi.    

AK Parti Disiplin Kurulu tarafından 05.09.2019 tarihinde gönderilen tebligatta partinin Merkez Yönetim Kurulu tarafından ihracı istenen AK Parti önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı ve 24. 25. 26. Dönem Manisa Milletvekili Prof. Dr. Selçuk Özdağ'ın yazılı ve görsel medya yayın organlarındaki açıklamaları ile sosyal medya sayfasında yaptığı paylaşımları gerekçe gösterildi. İhraçlarına sebep gösterilen yapmış oldukları açıklama ve konuşmaların tamamının fikir hürriyeti içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Özdağ, “Parti içi demokrasiyi sağlayamayanlar, yapıcı eleştirilere tahammül edemeyenler Türkiye'de demokrasiyi sağlayabilirler mi, demokrasi kültürünü oluşturabilirler mi?” dedi. 

İHRAÇ SÜRECİNE HUKUK'TA AB KRİTERLERİ DE GÜLÜYOR

Şahsına, Türkiye Cumhuriyeti Devleti eski Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na, AK Partide Milletvekilliği yapmış ve önemli görevlerde bulunmuş Ayhan Sefer üstün ile Abdullah Başçı'ya AK Parti Merkez Yönetim Kurulu tarafından ihraç istemiyle disipline verilme gerekçesinin ve işleyen sürecin tamamen bir komedi olduğunu kaydeden Özdağ, “Bu gerekçelere ve ihraç sürecine hukukta, AB kriterleri de, inanç, teşebbüs ve fikir hürriyetimiz ile kültürümüz de, Cumhuriyetin değerleri de buna güler. İslam'ın kuralları ve değerleri de işleyen sürece katılmaz çünkü fikirde birlik istemez İslam. O nedenle Adalet ve Kalkınma partisinin yöneticileri maalesef tabanlarına da, kendisine oy ve gönül verenlere kötülük yapıyor. Bu bizim şeref nişanemizdir ama tarih bunu yazarken millette yakında tüm bu yaşananları değerlendirecek. Tarih bizimle ilgili, “Konuştukları için cezalandırıldılar. Türkiye iyi olsun, demokrasi işlesin, yanlışlar ortaya konsun, refah seviyesi artsın ve millet huzurlu, ferah, özgür ve mutlu olsun diye konuştular ama birileri bunları cezalandırıldı” diye yazacak. Cezalandıranlar yasakçı biz ise özgürlükçü olarak değerlendirileceğiz. Aziz ve asil milletimiz ve AK Parti tabanı ise tüm bunları şu an izliyor ve yakında değerlendirmesini yapacak. Nereye gidersek gidelim Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na, şahsım olarak Selçuk Özdağ'a, Milletvekili arkadaşlarım Ayhan Sefer Üstün, Abdullah Başçı ile diğer yol arkadaşlarımıza şu an büyük bir teveccüh ve destek var. Bu da doğru yolda olduğumuzu net bir şekilde ortaya koyuyor” diye konuştu. 

2020 KASIM AYINDA ERKEN SEÇİM VAR

Tüm bu yaşananların akabinde erken seçim olur mu sorularıyla ilgili değerlendirmede bulunan Siyasetçi ve Akademisyen Prof. Dr. Selçuk Özdağ, “Milletimiz 2020 Kasım ayında erken seçime hazır olsun” tespitinde bulundu.

Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “Devlet Bahçeli, Doğu Perinçek gibi kişilerle işbirliği yapanlar kendi içerisindeki daha önceki dönemde parti Genel Başkanlık, Genel Başkan Yardımcılığı, Başbakanlık ve diğer önemli görevlerde bulunmuş yol ve kader arkadaşlarını tasfiye etme girişiminde bulunmuşlardır. Erken seçime taraftar değiliz ama bugün Türkiye'yi yönetenler iyi yönetemedikleri için ve de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi doğru bir sistem olmadığı için süreç seçimi getirir.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 11.09.2019 09:06:00 0

Tarih: 11.09.2019 09:06

Haberi Sesli Oku