SARUHANLI - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla görevden alınmasını değerlendiren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Turhan'ın görevden alınmasını manidar bulduğunu belirterek sebebinin en kısa zamanda açıklanması gerektiğini savundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Atama ve Görevden Alma Kararlarına göre görevden alınırken yerine Adil Karaismailoğlu atandı. Turhan'ın görevden alınma kararını değerlendiren Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ görevden alınma kararının Kanal İstanbul'la ilgili Projenin etki alanlarında kalan Dursunköy ve Odabaşı köprülerinin taşınması için yapılan ihaleden sonra alınmasının ve kararın gece 02.30'da alınmasının manidar olduğunu kaydetti. Özdağ, “Kanal İstanbul'la ilgili yapılan ihaleyle ilgili acaba Turhan'ın ne yanlışı ve eksikliği vardı ki ihalenin hemen ardından görevinden alındı. Şayet ortada bir yanlış, bir eksiklik ya da bir başka kusur varsa bu kamuoyuna derhal açıklanmalıdır. Öbür türlü bu hamur çok su götürür ve spekülasyonların önüne geçilemez. Özellikle AK Parti Genel Başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Turhan'ın görevden alınma sebebini açıklamasını bekliyoruz. Ya da Sayın Turhan kamuoyunu aydınlatma adına neden görevden alındığını açıklamalıdır. Unutulmamalıdır ki tüm hakikatler bir gün gelir ortaya çıkar ve gizli kalmaz” dedi.

KRİZİ KRİZLE YÖNETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Devlet nezdinde yapılan ihaleler dahil hiç bir kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı olmadan alınamayacağını belirten Özdağ, “Şayet Sayın Turhan'ın görevden alınma sebebi Kanal İstanbul Projesiyle ilgili ihaleyi yaptığı içinse bunun tam anlamıyla adı günah çıkarma operasyonudur. Çünkü ihaleler dahil olmak üzere tüm kararlar önce Bakanlar Kurulunda görüşülür, Bakanlar Kurulunca da kabul görülürse de Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulur. Dolayısıyla habersiz bir ihalenin yapılması mümkün değil, şayet diğer iddialara göre İhalenin yapılmasına Sayın Turhan karşı çıkmış, bu karşı çıkış sürecinde Sayın Erdoğan'la arasında bir kriz yaşanmış ve ihalenin yapılmasının hemen ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınmışsa bu hem manidar hem de çok vahim bir durumdur. İddialara göre şayet doğruysa Sayın Turhan bilinen Corona virüsünün milletimiz ve tüm Dünya üzerinde yarattığı kaygı, tehdit ve endişeden dolayı haklı bir refleks göstermiş ama bu haklı refleks tek adam olma sevdası taşıyanlar tarafınca ters bir yansıma olarak olarak kendisine geri dönmüştür. Tüm bu yaşananları endişeyle izliyor ve kamuoyun takdirine bırakıyoruz. Tüm insanlığı tehdit eden Coronavirüs'e karşı çok geç tedbirler alan ve her geçen gün uygulamaları ve yönetim biçimiyle hızlı bir şekilde krize doğru sürükleyenlerden kurtaracağız” diye konuştu.

Özdağ ayrıca açıklamasında gündemlerinin Cahit Turhan'ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından neden alındığı değil Dünyayı ve Türkiye'yi tehdit eden Corona Virüsü olduğunu belirterek, “Millet olarak can derdindeyken Türkiye'yi ister toplumsal, ister ekonomi ve siyasi alanda büyük bir zarara ve de çıkmaza sokan mevcut iktidara da bunu sormadan da edemiyoruz” diye konuştu.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 28.03.2020 13:11:00 0

Tarih: 28.03.2020 13:11

Haberi Sesli Oku