Anahtar Kelimeler: Oyların yarısı vaatlerden

POLİTİKA - 1 Kasım seçimleri araştırmasında, partilerin seçim bildirgelerini takip ettiğini söyleyen seçmenin oranı \% 59.4 çıktı.

HaberTürk gazetesinin ANDY-AR şirketine yaptırdığı 1 Kasım seçimleri araştırmasında, partilerin seçim bildirgelerini takip ettiğini söyleyen seçmenin oranı \% 59.4 çıktı. Seçim bildirgesinin kararını etkilemediğini belirtenlerin oranı \% 52.2 olarak saptandı. 1 Kasım´da sandığa gidip oy kullanacağını kaydeden seçmenin oranı ise \% 91 oldu.

"SEÇİM BİLDİRGELERİNİ TAKİP ETMİYORUM: \%38.6"

ANDY-AR, anket çalışmasına katılan farklı sosyo-ekonomik gruptan 1764 seçmene, ?Partilerin seçim bildirgelerini takip ediyor musunuz?? diye sordu. Katılımcıların \% 59.4´ü ?Evet, takip ediyorum? yanıtını verirken, \% 38.6´sı ?Hayır, takip etmiyorum? dedi. Aynı soruya ?Bilmiyorum, fikrim yok? diyenlerin oranıysa \% 2´de kaldı.

"BİLDİRGELER KARARIMI ETKİLEMİYOR: \%52.2"
Araştırma şirketinin seçim bildirgeleri üzerine seçmene yönelttiği bir diğer soruysa, ?Seçim bildirgeleri oy verme tercihinizde etkili oluyor mu?? oldu. Ankete katılanların \% 52.2´si ?Hayır, oy verme tercihimde etkili olmuyor? dedi. ?Evet, seçim bildirgesi oy vermemde etkili oluyor? diyenlerin oranıysa \% 46.3 çıktı. Bu soruya ?Fikrim yok? diyenlerse yüzdelik pastada 1.5 oranında yer aldı.

EN BEGENİLEN BİLDİRGE AK PARTİ´NİNKİ OLDU
?En çok hangi partinin seçim bildirgesini beğendiniz?? sorusuna seçmenin yanıtı, \% 35.5 ?AK Parti?, \% 24.3 ?CHP?, \% 6.5 ?MHP? ve \% 6.4 ?HDP? oldu. ?Hiçbirini beğenmedim? diyenlerin yüzdesi 10.2 çıkarken, ?Fikrim yok? diyenlerin oranı \% 17.1 olarak ankete yansıdı.

SEÇİM BİLDİRGESİ EN ÇOK CHP´Lİ SEÇMENİ ETKİLİYOR
ANDY-AR´ın, seçim bildirgelerine 4 parti seçmeninin bakışı üzerine yaptığı araştırmada ilginç bir sonuç da çıkıyor. ?Seçim bildirgeleri oy verme tercihinizde etkili oluyor mu?? sorusuna CHP´li seçmenlerin \% 55.5´i ?Evet? cevabını vererek ilk sırada yer aldı. CHP seçmenini \% 54 ile HDP, \% 44.8 ile AK Parti ve \% 33.8 ile MHP izledi. Bu soruya ?Hayır? yanıtını veren MHP seçmeninin yüzdesi 65.8´i buldu. Bildirgeye göre oy vermeyeceğini söyleyen AK Parti seçmeniyse \% 53.8 ile ikinci sırada yer aldı.

ANDY-AR, seçmene 1 Kasım genel seçiminde sandığa gidip gitmeyeceğini de sordu. Ankete katılanların \% 90.8´i ?Evet, oy kullanacağım? derken, ?Hayır, oy kullanmayacağım? diyen seçmenin yüzdesi 8.3 olarak saptandı. Geçersiz oy vereceğini belirtenlerin oranıysa \% 1´e yakın çıktı.

SEÇİME EN BÜYÜK İLGİ 55 YAŞ ÜSTÜNDE
Partilere göre sandığa gösterilen ilgide AK Parti, CHP, MHP ve HDP seçmeninin \% 90´ından fazlası 1 Kasım´da oy kullanacağını söyledi. İlk sıradaysa \% 91.9 ile HDP yer aldı. Cinsiyete göre bakıldığında erkeklerin \% 91.9´u, kadınların \% 89.3´ü sandığa gideceğini belirtti. Yaşa göre dağılımdaysa 55 yaş üstü seçmenin \% 94.3´ü sandığa gideceğini dile getirerek ilk sırada yer aldı.



Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

kanlı infaz: Otomobilinde öldürüldü

Kadın cinayeti davasında mahkemeden emsal karar

Demirci'deki Yeşim Akbaş cinayetinde ikinci duruşma yapıldı

Çocuklarının gözünün önünde cinayet işlemiş

Satırlı saldırgan yakalandı

Hastane bahçesinde vurulan alışveriş merkezi işletmecisi ağır yaralandı

Lunaparkta kan aktı: 2 ölü

Evlat dehşeti: Anne ve babasını öldürüp intihar etti

7 yaşındaki Yüsra’nın acı vedası...Hastaneye yürüyerek gitti cenazesi çıktı…

Parçalara ayrılan erkek cesedinin kimliği belli oldu

Son Dakika... Kan donduran olay! İki ayrı çöp konteynerinde parçalanmış erkek cesedi bulundu

Vahşi cinayet: Eski eşi, kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldürdü

Oğlunun kurduğu pusuda eşini kaybeden babayı sıkışan kartuş kurtarmış

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Semiha ölüme itilmiş! Uçurumdan düşen kadının ölümü kaza değil, cinayet çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 9.10.2015 08:59:00 253 0

Tarih: 09.10.2015 08:59

Haberi Sesli Oku

Politika

Politika Haberleri