Otizmli müzik dehasına Grandmedical'de başarılı operasyon

Müzikal deha olarak anılan otizmli piyanist Buğra Çankır, Manisa Özel Grandmedical Hastanesi'nde geçirdiği operasyonla sağlığına kavuştu. Çankır'ın ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı ve Hastane Başhekimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, Türkiye'nin yetiştirdiği sıradışı müzik dehalarından biri olan Buğra'yı sağlığına kavuşturdukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Henüz 3 yaşındayken otizm teşhisi konulan ancak ailesiyle birlikte verdiği büyük mücadeleyle Türkiye'nin en önemli piyanistlerinden biri haline gelen Buğra Çankır, uluslararası başarılarıyla otizmli bir insanın neler yapabileceğini de herkese gösteriyor. Buğra Çankır, yaşadığı bir rahatsızlık nedeniyle geçtiğimiz günlerde Manisa Özel Grandmedical Hastanesi'nde operasyon geçirdi. Genel Cerrahi Uzmanı ve Hastane Başhekimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, Çankır ve ailesinin Grandmedical'i tercih etmesinden onur duyduklarını söyledi. Başarılı operasyonun ardından Çankır ve ailesini bir gün ağırladıklarını ve taburcu ettiklerini anlatan Kahya, Çankır'ın tüm engelleri aşarak müzik konusunda Türkiye'nin gurur kaynağı olduğunu söyledi.

DÜNYANIN EN İYİ MÜZİK KULAĞI

1994 yılında Hatay'ın İskenderun ilçesinde doğan Çankır, 3 yaşındayken konulan otizm teşhisi sonrasında ailesiyle zorlu günler yaşadı. Özel eğitim yoluyla çeşitli alanlarda büyük beceriler elde eden Çankır ve ailesinin yaşantısına yön veren gelişme 2004'te yaşandı. California Üniversitesinin yaptığı "mutlak kulak" testinden 36 tam puan alan Buğra, 664 kişi arasından "dünyanın en iyi müzik kulağı" seçilerek aileye umut ışığı oldu. Artık doğada duyduğu tüm seslerin frekanslarını ayırt edebilme yeneteğiyle 'müzikal deha' olarak anılıyor.

DOKTORA YAPAN İLK OTİZMLİ

Yetenkli piyanist, ayrıca Türkiye'nin ilk otizmli doktora öğrencisi unvanına sahip. Konservatuvarların ortaöğretim bölümlerine önce otizmli olması nedeniyle kabul edilmedi. Ancak büyük uğraşlar sonucu İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı lisans bölümünden dereceyle 2016'da mezun oldu. Ardından da yüksek lisans ve doktorasını yaptı. Hedefini, "Yapabileceğimin en iyisini yapmak için çalışıyorum. Dünyaca tanınmış otizmli bir sanatçı olmak istiyorum" diye özetliyor. Dünya Engelliler Piyano Yarışması'nda finale kalma başarısı gösteren Buğra, yurt içi ve dışında birçok konser verdi.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 24.02.2023 09:51:00 819 0
Tarih: 24.02.2023 09:51 Güncelleme: 24.02.2023 09:51
Haberi Sesli Oku