Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, İlçeye bağlı Mütevelli beldesinde yumurta üretimine yönelik faaliyet gösteren Güres A.Ş firmasını ziyaret etti.

Kaymakam Kanyılmaz, beldeye gelişinde Güres A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Güres ve firmanın Halkla İlişkiler Müdürü Nadide Ayyıldız tarafından karşılandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Aytekin Yaralı ile tesisleri gezen Kanyılmaz, firma yetkililerinden işletme hakkında bilgi aldı.

Mustafa Güres, burada yaptığı açıklamada 50 yıl önce 600 tavukla yumurta üretimine başlayan Güres’in yılda 800 milyon yumurta üretimiyle Türkiye’nin en büyük yumurta üreten firmalarından biri haline geldiğini belirtti.

Güres A.Ş’nin 1923 yılında Cumhuriyet’in kuruluşunda 18 yıl kurucu meclis milletvekilliği yapmış dedeleri Ahmet Remzi Güres tarafından kurulduğunu ifade eden Güres, şunları kaydetti:

“Yumurta üretimi başta olmak üzere 12 farklı sektörde hizmet vererek, yarım asırdır ülke ekonomisine katma değer sağlıyoruz. Yumurta sektöründe zirveye ulaştık. Yurtiçinde kalite ve gıda güvenliğine büyük önem veren Mc Donald’s gibi fast food zincirlerine, catering firmalarına, ulusal ve yerel zincir mağazalarına, yurtdışında ise İran, Irak, İsrail ve Libya gibi Ortadoğu ülkelerine yumurta ihraç ediyoruz.

İşletmemizde bulunan tavuklarımız kendi yem fabrikalarımızda üretilen yemler ile beslenmekte, yumurtalar el değmeden toplanıp, tasnif edildikten sonra sağlık sertifikalı hijyenik ambalajları ile bekletilmeden üretim tesislerinden tüketiciye ulaştırılmaktadır.”

Yumurtanın yanı sıra viyol, yem, civciv, yarka, organik gübre ve tavukçuluk ekipmanları üretimi yaptıklarını da belirten Güres, büyük bir marka olma yolunda ilerlediklerini anlattı.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 22.01.2014 17:02:19 1400 0

Tarih: 22.01.2014 17:02
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00