MANİSA - Manisa´da Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında onlarca sağlık personeli ve tıp öğrencisi ellerinde pankart ve dövizlerle yürüyüş yaptı. En fazla organ bağışı yapan 3. il olan kentte açılan organ bağışı stantlarına ise özellikle gençlerin ilgi göstererek organlarını bağışlaması dikkat çekti. 
Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Organ Bağışı Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu´nda ?Organ, Doku Nakli ve Bağışına İslami Bakış´ konulu bir panel düzenlendi. Konuşmacı olarak Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saffet Köse´nin yer aldığı panele Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Belediye Başkan Vekili Mehmet Kavas, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Bayrakçı ve vatandaşlar katıldı. 
Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Bayrakçı, organ bağışını hem sağlık açısından hem de dini açıdan ele aldıklarını kaydetti.
İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Dilay Öztürk ise, Türkiye´de insanların canlı iken organ bağışında bulunduğunu ancak öldükten sonra organların bağışlanmadığını söyledi. Öztürk, bu durumun Avrupa´da ise tam tersi olduğunu kaydetti. Türkiye´de yaklaşık 27 bin kişinin organ beklediğinin altını çizen Öztürk, ancak çok az sayıda insanın organ bağışında bulunduğunu kaydetti. Öztürk, Manisa´nın İzmir ve İstanbul´un ardından en çok organ bağışlayan üçüncü il olduğunu vurguladı.
Panelde İslam´ın insana verdiği değer konusunda konuşan İl Müftüsü Sinan Cihan da, İslam dinin insanı ihya ettiğini ama ne yazık ki bugün bu değerden uzaklaştırılmak istenildiğini vurguladı. Cihan, bugün insanların birbirini yok etmek için mücadele verdiğini, Ortadoğu´nun kan gölüne döndüğünü kaydetti. Birilerinin kendilerinin dışındakileri en kısa sürede imha etmek için çalıştığını ifade eden Cihan, böyle bir dünyada neyi konuşacaklarını bilemediklerini belirtti. Müftü Cihan´ın ardından Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saffet Köse de organ bağışının dinen önemine vurgu yaptı.
Etkinlik hakkında bilgi veren Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Müjde İlgün, ?3-9 Kasım Haftası Organ Bağışı Haftası ve ekim ayı meme kanseri farkındalık etkinlikleri kapsamında bugün Kültür Merkezimiz önünden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı´na doğru Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği (TurkMSIC) kulübü öğrencileri ve Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü personeliyle birlikte bir yürüyüş yaparak elimizdeki dövizlerle birlikte farkındalığı artırmaya çalışacağız. Sonrasında da yine Demokrasi Meydanı´nda öğrenci arkadaşlarımızla beraber birkaç saat aynı konu başlıklarında farkındalık çalışmaları yapıp broşür dağıtacağız ve vatandaşlarımıza duyurmaya çalışacağız? dedi.
Düzenlenen panelin ardından onlarca sağlıkçı, tıp fakültesi öğrencisi ve vatandaşlardan oluşan grup, ellerinde pankart ve dövizlerle Kültür Sitesi önünde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı´na kadar yürüyerek farkındalık çalışması yaptı. Meydanda son bulan yürüyüşün ardından açılan standa özellikle gençler büyük ilgi göstererek organlarını bağışladı. Gençler bir insana hayat vermenin çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, tüm vatandaşları organ bağışına davet etti.



Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 10.11.2017 08:13:36 780 0
Tarih: 10.11.2017 08:13 Güncelleme: 10.11.2017 08:13
Haberi Sesli Oku