DEMİRCİ - Demirci ilçesinde yıllardır ekmek mücadelesi veren ayakkabıcı tamircileri mesleklerini sürdürecek bir neslin yetişmediğinden yakındı. İlçedeki ayakkabı tamircilerinin son temsilcileri olan Kozak kardeşler kendilerinden sonra ilçede ayakkabı tamiri yapacak kimsenin olmadığını söyledi.
Bir zamanlar en çok iş yapan meslek gruplarından biri olan ayakkabı tamircileri çırak yetişmemesi nedeniyle zor günler yaşıyor. Manisa´nın Demirci ilçesinde mesleklerinin son temsilcisi olan Ahmet, Mehmet ve Murat Kozak isimli 3 kardeş mesleklerine son nesil temsilciler olarak devam ediyor. Babalarından öğrendikleri mesleği 35 yıldır sürdüren 3 kardeş yıllar boyunca devam ettirdikleri mesleğin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.
Demirci´de mesleklerinin gün geçtikçe yok olmaya başladığını kaydeden 35 yıllık ayakkabı tamircisi Murat Kozak, "Ayakkabı tamirciliği dede ve baba mesleğimiz. Mesleğimizin Demirci´de son temsilcileriyiz ve çırak yetiştiremiyoruz" dedi.
Demirci´de 3 kardeş olarak mesleğin son temsilcileri olduklarını anlatan Mehmet Kozak ise "El emeği göz nuruyla ayakkabıların tamiriyle uğraşıyoruz. Ekmeğimizi buradan çıkarıyoruz. Artık insanların bu tür mesleklere hiç merakı bile yok. Bizler son nesil olarak devam etmekteyiz. Emekliliğimizde geldi bitmek üzere. Bizden sonra yapacak bir nesil kalmadı desek yeri var. Bizler emekli olursak Demirci´de ayakkabı tamiri tarihe karışacak" diye konuştu.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 1.05.2017 06:58:28 566 0
Tarih: 01.05.2017 06:58 Güncelleme: 01.05.2017 06:58
Haberi Sesli Oku