HABER MERKEZİ - Antalya’da 4 yıl önce eşinden karaciğer nakli olan 26 yaşındaki kadın, nakilin ardından annelik sevinci yaşadı.

Antalya’nın Kepez ilçesi Göksu Mahallesi’nde yaşayan 26 yaşındaki ev hanımı Fatma Köse, 2010 yılında halsizlik, vücudunda sararma ve oluşan şişkinlik nedeniyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından genç kadına siroz teşhisi konuldu. Hastanede tedavi gören Köse`de 3 ay sonra karaciğer yetmezliği gelişti.

EŞİNDEN KARACİĞER
Fatma Köse doktorların ‘Acil karaciğer nakli yapılması gerekiyor’ sözleri üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi’ne başvurdu. Esnaf olan Tacettin Köse (30) karaciğerini vermek için 8 yıllık hayat arkadaşına gönüllü oldu. Yapılan tetkiklerde eşinin karaciğerinin Fatma Köse’ye uyumlu olmasıyla nakil süreci başladı. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından ameliyata alınan Köse’ye eşinden alınan 600 gram karaciğer parçası nakledildi.

İKİNCİ KEZ ANNE OLDU
Vedat adında 7 yaşında bir çocukları bulunan Fatma ve Tacettin Köse çifti, geçtiğimiz yıl ikinci kez anne baba olmaya karar verdi. Doktorlarının onay vermesiyle hamile kalan Fatma Köse, 10 gün önce İbrahim adını verdikleri sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. Karaciğer nakliyle sağlığına kavuşan Fatma Köse, ikinci kez annelik sevinci yaşadı.

KORKMASINLAR
Dünyadaki en büyük mutluluklardan birini yaşadıklarını kaydeden Köse çifti, “Organ nakli olanlar nakilden sonra çocuk sahibi olmaya korkarlar. Ben hiç korkmadım. ‘Allah’ım korur’ dedim. Çok şükür korudu. Çok mutluyum. Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum. Nakil olan anne adaylarına, korkmamalarını ve bu mutluluğu yaşamalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

NAKİLLİLER DE ANNE OLABİLİR
Karaciğer naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ise, “Organ nakliyle sağlığına kavuşan hastalarımızı bu şekilde görmek bizi de mutlu ediyor. Fatma Köse’ye 4 yıl önce eşinden karaciğer nakli yapmıştık. Şimdi naklin güzel bir sonucunu görüyoruz. Hastamız hem sağlığına kavuştu hem de hayatın güzelliklerine yeniden kavuştu. Bizim amacımız zaten insanların sağlıklı bir şekilde normal yaşantılarına devam etmelerini sağlamak. Nakil olan hastalar, ilaçlarının düzenlenmesi ve doktor kontrolünde anne olabilirler. Nakil olmaları anne olmalarına engel değil. Bunun en güzel örneği karaciğer nakli olan annemiz. Sosyal hayata dönmelerinin yanında, bebek sahibi dahi oldular. Çok sık rastladığımız bir durum değil. Bizim için en güzel günlerden birisi” diye konuştu.



Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 11.10.2014 12:21:54 952 0
Tarih: 11.10.2014 12:21 Güncelleme: 11.10.2014 12:21
Haberi Sesli Oku

Yaşam

Yaşam Haberleri