HABER MERKEZİ - Antalya’da 4 yıl önce eşinden karaciğer nakli olan 26 yaşındaki kadın, nakilin ardından annelik sevinci yaşadı.

Antalya’nın Kepez ilçesi Göksu Mahallesi’nde yaşayan 26 yaşındaki ev hanımı Fatma Köse, 2010 yılında halsizlik, vücudunda sararma ve oluşan şişkinlik nedeniyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından genç kadına siroz teşhisi konuldu. Hastanede tedavi gören Köse`de 3 ay sonra karaciğer yetmezliği gelişti.

EŞİNDEN KARACİĞER
Fatma Köse doktorların ‘Acil karaciğer nakli yapılması gerekiyor’ sözleri üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi’ne başvurdu. Esnaf olan Tacettin Köse (30) karaciğerini vermek için 8 yıllık hayat arkadaşına gönüllü oldu. Yapılan tetkiklerde eşinin karaciğerinin Fatma Köse’ye uyumlu olmasıyla nakil süreci başladı. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından ameliyata alınan Köse’ye eşinden alınan 600 gram karaciğer parçası nakledildi.

İKİNCİ KEZ ANNE OLDU
Vedat adında 7 yaşında bir çocukları bulunan Fatma ve Tacettin Köse çifti, geçtiğimiz yıl ikinci kez anne baba olmaya karar verdi. Doktorlarının onay vermesiyle hamile kalan Fatma Köse, 10 gün önce İbrahim adını verdikleri sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. Karaciğer nakliyle sağlığına kavuşan Fatma Köse, ikinci kez annelik sevinci yaşadı.

KORKMASINLAR
Dünyadaki en büyük mutluluklardan birini yaşadıklarını kaydeden Köse çifti, “Organ nakli olanlar nakilden sonra çocuk sahibi olmaya korkarlar. Ben hiç korkmadım. ‘Allah’ım korur’ dedim. Çok şükür korudu. Çok mutluyum. Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum. Nakil olan anne adaylarına, korkmamalarını ve bu mutluluğu yaşamalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

NAKİLLİLER DE ANNE OLABİLİR
Karaciğer naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ise, “Organ nakliyle sağlığına kavuşan hastalarımızı bu şekilde görmek bizi de mutlu ediyor. Fatma Köse’ye 4 yıl önce eşinden karaciğer nakli yapmıştık. Şimdi naklin güzel bir sonucunu görüyoruz. Hastamız hem sağlığına kavuştu hem de hayatın güzelliklerine yeniden kavuştu. Bizim amacımız zaten insanların sağlıklı bir şekilde normal yaşantılarına devam etmelerini sağlamak. Nakil olan hastalar, ilaçlarının düzenlenmesi ve doktor kontrolünde anne olabilirler. Nakil olmaları anne olmalarına engel değil. Bunun en güzel örneği karaciğer nakli olan annemiz. Sosyal hayata dönmelerinin yanında, bebek sahibi dahi oldular. Çok sık rastladığımız bir durum değil. Bizim için en güzel günlerden birisi” diye konuştu.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 11.10.2014 12:21:54 731 0

Tarih: 11.10.2014 12:21
Haberi Sesli Oku

Yaşam

Yaşam Haberleri
3.05.2025 11:04:00