MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezine neredeyse ölümün eşiğinde getirilen 2 eşek ve bir at tedavileri yapılarak sağlıklarına kavuşturuldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş neredeyse ölümün eşiğinden kurtardıkları hayvanların bugün oldukça sağlıklı ve iyi durumda olduğunu belirterek sahiplendirilmeyi beklediklerini söyledi. 
Sokak hayvanları ve ölüme terk edilen diğer hayvanlara sahip çıkarak yeniden hayata kazandıran Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezine oldukça kötü durumda getirilen 2 eşek ve bir at tedavileri ve bakımlarının ardından eski sağlıklarına kavuştu. Merkeze getirilen hayvanlar yeniden sahiplenecekleri günü bekliyor. Merkezdeki tüm hayvanların sahiplendirme işleminin ardından yerinde takip edildiği ve iyi bakılmadıklarının tespit edilmesi halinde geri alındıkları öğrenildi. 

"Kötü şartlarda bulduk" 
Merkezdeki 2 eşek ve bir atın oldukça kötü bir durumda bulduklarını vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, "Bugün itibariyle iki eşeğimiz ve bir at var burada. Bu hayvanlar yük hayvanı olarak kullanılmış maalesef. Biz bunları kötü şartlarda bulduk. Geldiklerinde son derece fizik ve kas gücü olarak bitik durumdaydı. Tıbbi tedaviye ihtiyaçları vardı. Neredeyse ölümün eşiğinden kurtardık diyebilirim. Şu anda burada emekliliklerini yaşıyorlar. Gayet sağlıklı ve iyi durumdalar. Sahiplenmek isteyen olursa onları da sahiplendirmek istiyoruz. Manisalıları onları sahiplenmek adına buraya bekliyoruz. Toplamda 15´e yakın eşeğimiz vardı. Bunları sahiplendirdik tabii bu uzun bir süreç bugün hemen birkaç günlük bir süreç değil, uzun bir süreçte peyderpey sahiplendirdik. Şu an elimizde 2 eşek bir tane de atımız var. Onlarda eğer istenilirse, iyi birilerine, bakabilecek birilerine biz kanaat getirirsek sahiplendireceğiz? dedi. 

Sahiplenmenin ardından takipleri de yapılıyor 
Sahiplendirme için aranan şartları da anlatan Akbaş, "Bizim veteriner hekimlerimizin gözetiminde bu işlemi yapıyoruz. Vatandaşın tamamen kendini veteriner hekimlerimize bu hayvanlara bakabileceğini ispat etmesi gerekiyor. Nerede bakacağını sorguluyoruz. Bizden teslim aldıktan sonra da biz ya da hayvanseverler gidip doğal ortamında onları gözlemliyorlar. Bakımlarının doğru düzgün yapılıp yapılmadığıyla ilgili açıkçası geri bildirim de alıyoruz. İyi bakılmadıklarını tespit ettiğimiz durumlarda hayvanı geri alıyoruz? şeklinde konuştu. 



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 13.07.2018 12:25:49 430 0

Tarih: 13.07.2018 12:25
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00