SARUHANLI - Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur üzüm üreticilerine erken hasat yapmamaları konusunda uyarıda bulundu. 

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, bölgenin en önemli ihraç ürünü olan çekirdeksiz kuru üzümde, erken hasat yapmamaları konusunda çiftçileri uyardı. 

Okur yaptığı açıklamada, "Kurutmalık üzümlerde hasat zamanının doğru olarak seçilmesi, alınacak kuru üzüm randımanı ve kalitesi bakımından oldukça önemlidir. Sultani Çekirdeksiz üzümlerin, kurutma amacıyla kuruma randımanının en yüksek olduğu seviye olan yüzde 22-23 suda çözünebilir kuru madde oranında hasat edilmesi gerekir. Kurutmalık üzümlerde erken hasat, yani kuru madde oranı daha düşükken yapılan hasat, önemli randıman ve kalite kayıplarına neden olmaktadır." dedi. 

Yüksek kaliteli çekirdeksiz kuru üzüm elde etmenin ilk önemli aşamasının üzümlerin belirli bir olgunluk derecesinde toplanması olduğunu kaydeden Başkan Okur şunları kaydetti: 

"Üzümlerin olgunluğunun saptanmasında üzüm suyundaki kuru madde miktarından yararlanılır. Üzümler olgunlaşmadan kesilirse tanede henüz yeteri kadar şeker birikmesi olmadığından kuru üzüm verimi ve kalitesi düşük olur. Üzüm fiyatlarında 10 kuruşun dahi önemli olduğu bu zamanda erken hasattan kaçınılmalı, bu hem üretecimizin, hem de ülkemizin menfaatinedir."



Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 11.08.2018 17:45:02 839 0
Tarih: 11.08.2018 17:45 Güncelleme: 11.08.2018 17:45
Haberi Sesli Oku