Manisa’da Gazi İlkokulu öğrencileri, ekolojik dengenin korunmasına katkı sağlamak amacıyla başlattıkları proje kapsamında okulda ürettikleri 22 keklik yavrusu ve yaklaşık 10 bıldırcını doğaya bıraktı.

4. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleşen "Doğal Yaşamı Destekleme" projesi kapsamında üretilen 22 keklik yavrusu ve yaklaşık 10 bıldırcın Spil Dağı Milli Parkı At Alanı mevkiinde düzenlenen etkinlikle doğaya bırakıldı.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, öğrencilerin birer doğa elçisi ve çevreci dostu olduğunu belirterek, projenin Türkiye`de örnek bir çalışma olduğunu söyledi.

Rahmi Bayrak konuşmasında şunları kaydetti: "Gazi İlköğretim Okulları öğrencileri Afyonkarahisar Şuhut Keklik Üretim İstasyonu`ndan getirdiğimiz 42 yumurtayı attılar ve içinden civcivleri çıkardılar. Onları belirli bir projeye ulaştırdılar. Dolayısıyla bir proje olan bu çalışma bugün kekliklerin doğaya bırakılmasıyla son bulacak. Öğrencilerimizin bu çalışması bundan sonra doğada devam edecek. Bu hayvanlar buraya adapte olup bundan sonra kendileri yumurta yapacaklar.

Dolayısıyla öğrencilerimizin bu çalışması Türkiye`ye örnek bir çalışma. Doğa bilincini kitapta okutularak öğrencilere göstermek yetmiyor. Bunları birebir içinde olarak üretmemiz gerekiyor. Yaptığımız çalışmada bunun canlı bir örneğidir. Öğrencilerimiz artık birer doğa elçisi bir çevreci ve doğa dostu oldular. Dolayısıyla bizim bugün gücümüz biraz daha artmış oldu. Bu çok önemli. Bundan sonra onları hem doğadaki hayvanları hemde canlıları koruyan gönüllü doğa elçisi olarak adlandırıyoruz."

Projeyi gerçekleştirdiklerinden dolayı mutluluğunu dile getiren Gazi İlköğretim Okulları Fen ve Teknoloji Öğretmeni Serdal Battal "Doğal Yaşamı Destekleme Projesi adı altında okulumuzun Fen ve Teknoloji öğretmenlerinin hazırladığı proje kapsamında okulumuzun hazırladığı bir proje vardı. Bu projeye Bölge Müdürlüğümüz destek veriyor. Kuluçka makinesiyle öğrenciler ile birlikte çıkım aşamalarını gerçekleştirdik. Her aşamada bunları büyütmeye çalıştık bugünde doğaya salıyorlar. Böyle bir çalışmayı yaptığımız çok mutluyuz. 22 keklik yavrusu ve yaklaşık 10 tanede bıldırcını doğaya bırakıyoruz" dedi.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 21.04.2014 18:48:16 445 0

Tarih: 21.04.2014 18:48

Haberi Sesli Oku