Öğrencilerden Filistin’e duygu dolu şiirlerle destek
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan Filistin temalı "Düşten Beri" dergisinin tanıtım programında, öğrencilerin kaleme aldığı şiirler okunarak Filistinli çocuklar için güçlü vicdan mesajları verildi.
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde, Alaşehir Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından Filistin temalı şiirlerden oluşan "Düşten Beri" adlı derginin tanıtımı yapıldı. Düzenlenen programda öğrencilerin Filistin için kaleme aldığı şiirler okunurken, Filistin’e destek mesajları verildi.
Alaşehir Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Alaşehir Belediye Başkan Yardımcısı Erol Kacar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikri Çetinkaya, İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Yasemin Oral, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
"Düşten Beri" adlı derginin yayın yönetmeni Hüseyin Çoban, dergi hakkında bilgi vererek dergiciliğin edebiyat dünyasındaki önemine dikkat çekti. Çoban, "Bir dergiyi çıkarmak ve sürdürebilmek maddi ve manevi fedakârlık gerektirir. Ancak dergilerin edebiyat dünyasına kattığı zenginlik, katlanılan zahmetlerle ölçülemez. Biz de bu dergiyi amatör bir ruhla ama profesyonel bir şuurla hazırladık. Eksiklikleri kusur olarak değil, ilk adımlarını atan bir çocuğun heyecanı olarak görmenizi istiyoruz" dedi.
Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Cüneyt Akkuş, çalışmanın yalnızca bir dergi tanıtımı olmadığını vurgulayarak, "Bugün burada vicdanımızın sesi olan Filistinli çocuklar adına bir aradayız. Öğrencilerimizin kaleminden dökülen şiirler, yaşanan zulme karşı en samimi duruşun ifadesidir" ifadelerini kullandı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikri Çetinkaya da Filistin konusunun son derece hassas bir mesele olduğuna dikkat çekerek, bu tür çalışmaların öğrencilerin insani ve evrensel değerlere olan duyarlılıklarını artırdığını söyledi. Çetinkaya, emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.
Alaşehir Belediye Başkan Yardımcısı Erol Kacar ise bu tür etkinliklerin geleceğin vicdan sahibi bireylerinin yetişmesine önemli katkı sağladığını belirterek öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
Etkinlik kapsamında ayrıca öğrencilerin hazırladığı Filistin konulu resim sergisi de gezildi.



MHP İlçe Başkanı Ulu’dan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş’a Ziyaret

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Anlamlı İftar Programı

Halitpaşa Mahallesi’de Göçüğe Anında Müdahale

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Anlamlı İftar Buluşması

Kumçay’ın Debisi Zirveyi Gördü!

Başkan Cıllı Sosyal Medyadaki Çağrıya Duyarsız Kalmadı

Nuriye Mahallesi’ne Güvenlik Kamerası Sistemi Kuruldu

Yağışlar Bereket Getirdi

Yapılan Köprüyle Mesafe Kısaldı, Üretici Rahatladı

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Oflu Hoca Başkan Cıllı ile Buluştu

Kamyonetin çarptığı yaya hayatını kaybetti

KAYMAKAM ACAR, ŞEHİT HAMZA DEDE’NİN AİLESİYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Saruhanlı’da Vefat…

Saldırgan 14, yaralanan 16 yaşında: Sigara vermedi diye bıçaklandı

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden 15 Şubat’ta Anlamlı Farkındalık Etkinliği

Saruhanlı’da Okul Müdürleri Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gediz İçin Seferberlik: Manisa’da Ortak Çevre Hareketi Başlatıldı

VERGİ HAFTASI NEDENİYLE KAYMAKAM MURAT ACAR’A MAKAMINDA ZİYARET

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 26.12.2025 10:22:00 610 0
Tarih: 26.12.2025 10:22 Güncelleme: 26.12.2025 10:26
Haberi Sesli Oku