Anahtar Kelimeler: ayında pekmez kazanları kaynadı

Ocak ayında pekmez kazanları kaynadı
Sarıgöl ilçesindeki üzüm üreticisi Musa Topdemir, 2024 yılı ürünü olan ve örtü altında bulunan Çekirdeksiz Sultaniye üzümlerinin hasadını tamamladı. Elinde kalan üzümlerini ise şifa kaynağı pekmeze dönüştürdü.
Sarıgöl’de örtü altında koruma altına aldığı 2024 yılının ürünü olan Çekirdeksiz Sultaniye üzümlerinin hasadını tamamlayan üretici Musa Topdemir, arta kalan üzümlerini pekmez yaparak değerlendirdi.
Evinin bahçesinde kurduğu ocakta odun ateşi ile yaptığı taze üzüm pekmezi için bir açıklama yapan üzüm üreticisi Musa Topdemir, “Örtü altında üzümlerimiz bitti. Bu üzümleri alkol fabrikası için alım olacaktı ancak gelen olmadı. Ardından sirke için satayım dedim bu kez sirkelik üzümü 5 liradan almak istediler ben de vermedim. En iyisi pekmez yapmayı uygun buldum. İki gün içinde üzüm pekmezimizi yaptık. Taze olarak satmaya başladık. Sarıgöl’de üzüm pekmezi eylül ekim ve kasım aylarında yapılır ama üzüm taze ise zamanın önemi yoktur. Piyasada şuan pekmezin litresi 300-400 liradan satılıyor. Pekmez şifa kaynağı olarak bilinmekte. Bereketli bir yılı geride bıraktık. Darısı 2025 yılının üzümlerine.” dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Hayatını kaybeden genç kızın ölüm nedeni adli tıp raporu ile netlik kazanacak

SARUHANLI’DA ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ MESLEK LİSELERİNDE "ATÖLYEDE 1 GÜN" GEÇİRİYOR

Geleneksel Oyunlar Tırı” Manisa’da Çocuklarla Buluştu

Saruhanlı Ülkü Ocakları öğretmenler gününde çiçek dağıttı

Saruhanlı’da üzüm üreticisine “üzüm box kutuları” destek

Dünya zeytin ağacı günü Manisa’da buruk geçti

Manisa’da atık piller fidana dönüşüyor

Japon deprem uzmanı Moriwaki: "Manisa'da dağ tarafında büyük bir sıkıntı yok, asıl risk ova tarafında"

Akhisar’da tarihi eser ve ruhsatsız silah ele geçirildi

İki Tofaş araç kafa kafaya çarpıştı: 2'si ağır 3 yaralı

Bavulların içerisinden yaklaşık 17 kilogram uyuşturucu çıktı

Gıda zehirlenmesi şüphesi: 18 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti

Bıçaklı kavga: 1 yaralı

Turgutlu'da SMA bağış kutusu çalındı

Apartman yangını: 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı

Saruhanlı'da vefat...

MANİSA'NIN YÖRESEL KOLONYALARI SARUHANLI'DA YAŞAYAN BARDAKÇI KÖYÜNDEN HEMŞERİMİZDEN.

Traktörden düşen genç hayatını kaybetti

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 13.01.2025 08:49:00 1980 0
Tarih: 13.01.2025 08:49 Güncelleme: 13.01.2025 08:49
Haberi Sesli Oku