Anahtar Kelimeler: ayında pekmez kazanları kaynadı

Ocak ayında pekmez kazanları kaynadı
Sarıgöl ilçesindeki üzüm üreticisi Musa Topdemir, 2024 yılı ürünü olan ve örtü altında bulunan Çekirdeksiz Sultaniye üzümlerinin hasadını tamamladı. Elinde kalan üzümlerini ise şifa kaynağı pekmeze dönüştürdü.
Sarıgöl’de örtü altında koruma altına aldığı 2024 yılının ürünü olan Çekirdeksiz Sultaniye üzümlerinin hasadını tamamlayan üretici Musa Topdemir, arta kalan üzümlerini pekmez yaparak değerlendirdi.
Evinin bahçesinde kurduğu ocakta odun ateşi ile yaptığı taze üzüm pekmezi için bir açıklama yapan üzüm üreticisi Musa Topdemir, “Örtü altında üzümlerimiz bitti. Bu üzümleri alkol fabrikası için alım olacaktı ancak gelen olmadı. Ardından sirke için satayım dedim bu kez sirkelik üzümü 5 liradan almak istediler ben de vermedim. En iyisi pekmez yapmayı uygun buldum. İki gün içinde üzüm pekmezimizi yaptık. Taze olarak satmaya başladık. Sarıgöl’de üzüm pekmezi eylül ekim ve kasım aylarında yapılır ama üzüm taze ise zamanın önemi yoktur. Piyasada şuan pekmezin litresi 300-400 liradan satılıyor. Pekmez şifa kaynağı olarak bilinmekte. Bereketli bir yılı geride bıraktık. Darısı 2025 yılının üzümlerine.” dedi.



Yağışlar Bereket Getirdi

Yapılan Köprüyle Mesafe Kısaldı, Üretici Rahatladı

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Oflu Hoca Başkan Cıllı ile Buluştu

Kamyonetin çarptığı yaya hayatını kaybetti

KAYMAKAM ACAR, ŞEHİT HAMZA DEDE’NİN AİLESİYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Saruhanlı’da Vefat…

Saldırgan 14, yaralanan 16 yaşında: Sigara vermedi diye bıçaklandı

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden 15 Şubat’ta Anlamlı Farkındalık Etkinliği

Saruhanlı’da Okul Müdürleri Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gediz İçin Seferberlik: Manisa’da Ortak Çevre Hareketi Başlatıldı

VERGİ HAFTASI NEDENİYLE KAYMAKAM MURAT ACAR’A MAKAMINDA ZİYARET

SARUHANLI’DA VEFAT…

Beyin ölümü gerçekleşen baba 5 hayata umut oldu

Geçen Yıl Tamamen Kuruyan Tepegöl Yeniden Su Tuttu

Bir şahıs cadde üzerinde ölü bulundu

Oyuncak fabrikasında çıkan yangın korkuttu

TEBRİKLER SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI!

GEDİZ BOŞA AKIYOR, OVAMIZ KURUMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA “BU SADECE BİR UYARI DEĞİL, GELECEĞİMİZİN MESELESİDİR”

Atık İlaçlar Çöpe Değil, İmhaya Gidecek Saruhanlı Belediyesi’nden Sosyal Sorumluluk Projesi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 13.01.2025 08:49:00 2175 0
Tarih: 13.01.2025 08:49 Güncelleme: 13.01.2025 08:49
Haberi Sesli Oku