Anahtar Kelimeler: 0

NÜFUSUMUZ 2040’TAN SONRA YAŞLANACAK

 

ANKARA - Türkiye'nin nüfusunun 2040'dan sonra ''yaşlı nüfus'' kategorisine gireceği ve bunun alışılmadık sorunlara yol açacağı belirtildi.

 

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği TÜSİAD ile BM Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından 2050'ye doğru Türkiye'yi bekleyen nüfus yapısının ele alındığı ''Sağlık Sistemine Bakış'' Raporu'nda, Türkiye'nin nüfusunun 2040'dan sonra ''yaşlı nüfus'' kategorisine gireceği ve bunun alışılmadık sorunlara yol açacağı belirtildi.

 

Rapora göre, işsizlik oranları 2023'te düşük, orta ve yüksek senaryolarda sırası ile yüzde 12,1, yüzde 10,8 ve yüzde 10 olacak. 2050'de ise toplam işsizlik oranları düşük, orta ve yüksek senaryolarda sırası ile yüzde 12, yüzde 8,5 ve yüzde 6,7 düzeyinde seyredecek.

 

2040'tan sonra ''yaşlı nüfus'' olacak

 

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Akın ile Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Korkut Ersoy tarafından hazırlanan ''Sağlık Sistemine Bakış'' raporunda ise nüfusunun yüzde 15'i yaşlı olan ülkelerin ''yaşlı nüfus'' olarak adlandırıldığı belirtilerek, Türkiye'nin ancak 2040'dan sonra ''yaşlı nüfus'' kategorisine gireceği ve Türkiye'nin 2050'de nüfusun yüzde 17'sinin 65 yaş üstü nüfus olacağı belirtildi.

 

''Nüfusun yaşlanmasına bağlı olarak ortaya çıkacak olan sorunlar, Türkiye'nin daha önce karşılaşmadığı, alışılmadık sorunlar olacak ve başa çıkılması için yeni yöntemler geliştirilmesini gerektirecek'' görüşüne yer verilen raporda, sağlık politikalarında kadın, anne-çocuk ve ergen nüfusun önemini aynen sürdürmesi gerektiği ifade edildi.

 

Haber Merkezi



Saruhanlı Belediyesi’nden Kurtuluş Mahallesi’ne Yeni Hizmet

Saruhanlı Belediyesi’nde memurlara yüzde 120 zam

TİRKEŞSPOR ZİRVEYE AYAR VERDİ: 1-2

Manisalı sporcular tarihi şampiyonada madalya arayacak

SARUHANLI 2’NCİ DEVE GÜREŞİNE HAZIRLANIYOR 18. Deve Güreşleri Festivali’ne Davetlisiniz!

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yeni Dönem: Sosyal Risk Haritası Çalışmaları Manisa’da Değerlendirildi

SARUHANLI’DA 62. KÜTÜPHANE HAFTASI “İYİLEŞTİREN KÜTÜPHANE” TEMASIYLA KUTLANDI

Yunusemre’de 65 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu

Saruhanlı'da Kırsalda Bereket Projesi ile Küçükbaş Hayvancılığa Destek Başlıyor

IRAKLI ÜNLÜ SUNUCU SHAHAD SALMAN TÜRKİYEDE

DERYA ŞEN İLE ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM

KAYMAKAM ACAR'DAN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANLIĞINA ZİYARET

Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Saruhanlı Halk Eğitim’de Pastacılık Kursunda “Noel Sarma” Heyecanı

Saruhanlı’da Vefat…

Kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü; kaza kamerada

TURGUTLU’DA AİLE FACİASI: Boşanma Aşamasındaki Eşini ve Aynı Evdeki 3 Yakınını Silahla Öldürdü, Zanlı Kısa Sürede Yakalandı

İPEK ÖRS ARABESK ŞARKI YORUMLAMAK BİR AYRICALIKTIR

2100 Yılında Su Yarışmasında Birincilik Adiloba Ortaokulu’nun: Geleceğe Umut Olan Farkındalık Projesi

TEVFİK BALTA: “Dijital Bağımlılık Toplumumuz İçin Ciddi Bir Sorun”

Çınaroba’da Cami Lojmanı İnşaatı Hızla Yükseliyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 11.12.2012 16:56:30 0
Tarih: 11.12.2012 16:56 Güncelleme: 11.12.2012 16:56
Haberi Sesli Oku