Tarih: 30.03.2016 16:32

Minikler Kütüphane Haftasını Kutladı

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - Saruhanlı Özel Gülgonca Anaokulu öğrencilerine Kütüphane haftası dolayısıyla Saruhanlılı Yazar Aşkın Nehir bir kitabın yazım aşamasından basım aşamasına kadar yapılanlar hakkında bilgi verdi.

Gülgonca Anaokulu Öğretmeni Aytaç Karaoğlan etkinlik sonunda yaptığı açıklamada, ? Türkiye´de 1964 yılından beri mart ayının son pazartesi günü ile hafta kutlanır. Haftanın amacı öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek kitap sevgisini arttırmak okuyucuların kitaplardan daha fazla faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir.

Hafta süresince kütüphanenin önemi kütüphaneciliğin sorunları kamuoyuna duyulur. Okullarda kütüphanenin yararlarından söz edilir. Kütüphanede uyulması gereken kurallar öğretilir. Saruhanlılı yazar Aşkın Nehir okulumuzda bir kitabın yazım aşamasından basım aşamasına kadar hangi evrelerden geçtiğini anlatarak bu haftanın önemine dikkat çekti. Bir yazar ile konuşmak öğrencilerimizi mutlu etti.? Dedi.

Karaoğlan, Ayrıca okulumuzda çocuk kitapları satış standı kuruldu. Kitap almak isteyen öğrencilerimiz kendi alışverişlerini yapıp kitap satın aldılar.? 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —