GÜNDEM - Adana’da, kronik solunum yetmezliği ve SMA hastalığı nedeniyle makineye bağlı yaşayan minik Ceyhun’in masrafları Aslan ailesinin belini büküyor.

 Aile, masraflarını karşılayamadıkları için tek kullanımlık tıbbi malzemeleri sıcak su ile yıkayıp, minik Ceyhun’a tekrar tekrar kullandırmak zorunda kalıyor.

3 çocukları bulunan Engin ve Çiğdem Aslan çifti, 4. bebeğin müjdesini aldıklarında büyük sevinç yaşadı. 23 Mayıs’ta normal doğum yapması beklenen Çiğdem Aslan, 31 Mayıs’ta sezaryen ile geç doğum yaptı. Aslan çifti, Ceyhun Yiğit ismini koydukları bebeklerini bir anormallik fark ederek doktora götürdü. 4 günlük Ceyhun Yiğit’e kronik solunum yetmezliği ve SMA hastalığı teşhisi konuldu. İki odalı bir evde yaşayan Aslan ailesi, bir odalarını Ceyhun Yiğit’e ayırdı. Ceyhun Yiğit, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen cihazlarla yaşam mücadelesi veriyor. Ancak küçük çocuğun masrafları ailenin belini büküyor. Ceyhun Yiğit’in mama torbası, aspire çubukları ve diğer tıbbi malzemeleri aylık 600 liraya denk geliyor. Ama bir tekstil fabrikasında çalışan baba Engin Aslan, aylık 800 lira maaş alıyor. Ceyhun Yiğit’in masraflarına okula giden diğer 3 çocuğun masrafları da eklenince Aslan ailesinin eline hiç para kalmıyor. Durum böyle olunca anne Çiğdem Aslan, 6 aylık bebeği Ceyhun Yiğit’in günlük kullanarak atılması gereken mama torbası ve aspire çubuklarını sıcak su ile yıkayarak tekrar kullanmak zorunda kalıyor.

Her şeyin üstesinden bir şekilde gelen Aslan ailesi, Ceyhun Yiğit’in başka çocukları görünce için için ağlaması ile her gün adeta yıkılıyor. Anne Çiğdem Aslan, Ceyhun Yiğit’in özellikle bebekleri gördüğünde mutsuzlaştığını belirterek, “O yüzden eve kimseyi çağırmıyorum. Gelmek isteyenleri de ‘müsait değilim’ diyerek geri çeviriyorum. Çünkü Ceyhun çok üzülüyor. Sürekli içten içten ağlıyor. Onlarla birlikte oynayamadığı için mi yoksa onlar gibi bir hayatı olmadığı için mi ağlıyor bilmiyorum” dedi.

Minik Ceyhun’u kendi imkanlarıyla yaşatmaya çalıştıklarını kaydeden anne Aslan, “Ama yetişemiyoruz. Masrafları çok ağırlaştı. Benim 3 tane daha çocuğum var. Onların okul masraflarını karşılayamıyorum. Mama makinesi gönderdi bir medikal şirketi. Makinenin torbasının günlük değişmesi gerekiyormuş. Ama bizim bunu değiştirme şansımız yok. Çünkü aylık toplam 350 liraya geliyor. Aylık alamadığımız için ben de sürekli sıcak sularla yıkayıp tekrar çocuğuma kullanıyorum. Eşim 800 lira maaş alıyor. Ama bu torbalara aylık 350 lira, 85 lira aspire çubuklarına, artı izotonik serumu, kırmızı iğnesi, enjektörleri, sargı bezini topladığım zaman eşimin maaşı bize kalmıyor” diye konuştu.

Çiğdem Aslan, devlet büyükleri ve hayırseverlerden yardım ellerini uzatmalarını isteyerek, “Evimin 2 odası var. Bir odasını çocuğuma dizayn ettim. Diğer çocuklarımla birlikte diğer odayı kullanıyoruz. Kimi yerde yatıyor, kimi çekyatta. Yememiz, içmemiz, yatağımız hepsi bir odanın içinde. Soba yakamıyorum. Soba yaktığımda çocuğum enfeksiyon kaptı. Daha yeni hastaneden geldi” ifadelerini kullandı.



METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

HPV aşısı olduktan sonra da düzenli kontroller aksatılmamalı

Rektör Kibar fakültelerde ilk ders heyecanını paylaştı

Jandarma'dan incir hırsızlarına suçüstü

Enes Pınar'dan bronz madalya

MasterChef’te haftanın eleneni belli oldu

Akbelen’deki ormana sabah baskını: Zehra Nine henüz 1 gün önce hayatını kaybetmişti

Bankacı kılıklı dolandırıcılara dev operasyon: 53 tutuklama

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 9.12.2014 09:45:41 835 0

Tarih: 09.12.2014 09:45 Güncelleme: 09.12.2014 09:45
Haberi Sesli Oku
16.09.2025 08:01:00