SOMA - Soma ilçesindeki maden faciasında ölen babası Ali Yüksel`in mezarına mektup bırakan küçük Betül`ün pilotluk hayali Türk Hava Kurumu ile gerçekleşecek.
9 yaşındaki Betül Yüksek, maden faciasında kaybettiği babasının mezarına bıraktığı mektupta, pilot olup gökyüzünde uçarak babasına daha yakın olmak isteğini belirtmişti. Betül`ün bu isteğine duyarsız kalmayan Türk Hava Kurumu`ndan küçük kızın pilotluk eğitimini üstleneceği yönünde açıklama geldi. Türk Hava Kurumu tarafından en büyük hayalinin gerçekleşeceğini öğrenen Betül ise büyük mutluluk yaşadı. Küçük Betül sevincini annesi Ergül, ikiz kardeşi Furkan ve köpeği Tarçın ile paylaştı.

"TÜRK HAVA KURUMUNA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Türk Hava Kurumu`nun bu kararını duyunca çok sevindiğini söyleyen Betül Yüksel, "Babama daha yakın olacağım için çok sevinçliyim" dedi.
Betül`ün ikiz kardeşi Furkan ise uzayı keşfetmek için astronot olmak istediğini kaydetti. Anne Ergül Yüksel ise şu anda kendilerine herhangi bir şey ulaşmadığını söyleyerek, "Böyle bir şey olursa çok memnun oluruz. Çocuklarımın hayallerini gerçekleştirecekleri için teşekkür ederiz. Oğlumun da hayalleri var" şeklinde konuştu.
Facianın 1. yıldönümünde babasının mezarına bıraktığı mektupla yürekleri dağlayan 9 yaşındaki Betül, `Cennete Mektup` başlığıyla kaleme aldığı mektubunda, "Sevgili babacığım; 13 Mayıs`ta içimiz yandı. Ama hala üzgünüm babacığım. Seni çok özledik. 1 Mayıs işçi bayramını sensiz geçirdiğim için çok üzgünüm. Cezalılar cezalarını çekecek hiç kuşkun kalmasın. Bugün 13 Mayıs olayın yaşandığı gün. Seni çok seviyorum babacığım. Cennette mutlu bir şekilde bizi bekle babacığım. Ben pilot olacağım, senin yüzünü kara çıkarmayacağım. Söz veriyorum. Seni hepimiz çok özledik babacığım. Babacığım yeni köpeğim Tarçın`ı da çok seveceğini umuyorum" ifadelerine yer vermişti.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 15.05.2015 09:00:44 915 0

Tarih: 15.05.2015 09:00
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00