MANİSA - Manisalı minik öğrenciler ısıtan bir kampanyaya imza attı. Manisa´nın Yunusemre ilçesindeki Türk Hava Kurumu İlkokulu öğrencileri tarafından başlatılan ?Üşüyen ellere eldiven, üşüyen ayaklara çorap´ kampanyası okul öğrencilerinden büyük ilgi görürken, kampanyada toplanan onlarca çorap, eldiven, bere ve atkı Ardahan´ın Damal ilçesindeki Seyitören Köyü İlkokulu öğrencilerine gönderileceği öğrenildi. 
Yunusemre ilçesindeki Türk Hava Kurumu İlkokulu Okul Öğrenci Meclisi tarafından hayata geçirilen ?Üşüyen ellere eldiven, üşüyen ayaklara çorap´ kampanyası yarıyıl tatiliyle birlikte toplandı. Okul öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği kampanyada toplanan çorap, eldiven, bere ve atkılar Ardahanlı öğrencileri ısıtacak. Kampanyanın tamamlanması nedeniyle Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Çengel de okulu ziyaret ederek öğrencileri gösterdikleri duyarlılıktan dolayı tebrik etti. Okul Müdürü Şerif Çelik de İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Çengel´e kampanya hakkında bilgi verdi.
Okul öğrencilerinden Yağız Günay, ?Böyle kampanya düzenlediğimiz için okulumuzla gurur duyuyorum. Okulumuzdan ve sınıfımızdan bu kadar çok destek geldiği için teşekkür ediyorum. İnşallah herkes bizim gibi duyarlı olur? dedi.
Amaçlarının yardım ve yardımlaşmanın önemini belirtmek olduğunu kaydeden okulun Öğrenci Meclisi Başkanı Elif Ecrin Şimşek ise, ?Aralık ayında yapmış olduğumuz öğrenci meclisi toplantımızda ?Üşüyen ellere eldiven, üşüyen ayaklara çorap´ isimli kampanya yapmaya kararı aldık ve sınıflara duyurduk. Öğrenci arkadaşlarımız sağ olsunlar kampanyamıza destekte bulundular. Amacımız yardım ve yardımlaşmanın önemini belirtmekti. Ayrıca bu kampanyamız Değerler Eğitimi içinde bir çalışmaydı. Bu kampanyada toplanan kıyafetler Ardahan İli Damal ilçesindeki Seyitören Köyü İlkokulundaki kardeşlerimize ulaştırılacak. Herkese katkılarından dolayı çok teşekkür ederim? diye konuştu.
Kendileri küçük yürekleri kocaman olan öğrencilerin büyük bir erdemlilik gösterdiğini kaydeden Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Çengel ise şunları söyledi:
?İlçemiz Türk Hava Kurumu İlkokulunun küçük ama yürekleri kocaman olan öğrencilerimizin yapmış oldukları örnek bir davranışla karşı karşıyayız. İlimizden çok çok uzaklarda Türkiye´nin bir diğer ucunda, en doğusunda bulunan ve kışların çok sert geçtiğini bildiğimiz Ardahan ilinde tanımadıkları arkadaşlarına, öğrencilere elleri üşümesin diye eldiven, ayakları üşümesin diye çorap ve bere göndermek gibi bir erdemi ortaya koydular. Bu örnek çalışmanın bütün okullarımıza hatta toplumumuza örnek olmasını diliyorum ve çocuklarımızı bu çabalarından dolayı ve çocuklarımızı bu çabaya yönelten, rehberlik eden sınıf öğretmenlerimiz ve diğer öğretmenlerimizi, okul idaresini, okul müdürümüzü özellikle tebrik ediyor ve kutluyorum. Çocuklarımızı bu yaşta yardımsever olmaya, hayra sevk etmek durumundayız çünkü insanların sahip oldukları nimetleri, sahip olmayan insanlarla paylaşması insan olmanın gereğidir. Dinimiz de bunu açıkça ifade etmektedir, bizi yönlendirmektedir, sorumlu kılmaktadır. Bu bir insanlık görevidir. Bir tarafta aç insan varken biz tok isek ve endişe duymuyorsak bu problemli bir durumdur. Öğrencilerimizin ağaç yaşken eğilir mantığıyla bu yaşta kendileri gibi küçük kendi yaşlarındaki arkadaşlarına böyle bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında, heyecanla, sevgiyle ellerindeki ürünleri getirip masaya bırakmaları ve göndereceklerini düşünmeleri gerçekten takdire şayan bir davranış. Öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerimizi yürekten tebrik ediyorum.?



Saruhanlı'da vefat...

Sadettin Saran gözaltına alındı!

Kadın hırsız, 28 yıl hapisle aranıyordu, polis kıskıvrak yakaladı

Öğrenciler birbirine girdi: Sokak boks ringine döndü

Saruhanlı’da Vefat…

Belediyeden her gün 193 Vatandaşa Sıcak Yemek Gidiyor

Yeni yılın üzümleri depodan değil bağdan

Manisa’da aile yapısının güçlendirilmesi için toplantı yapıldı

Manisa'da bağımlılıkla mücadelede kararlılık vurgusu

Elvan Özerdim davasında savcılık mütalaası açıklandı

Kendisi ayrı, çekirdeği ayrı şifa kaynağı

Süratli otomobilin çarptığı elektrikli bisiklet sürücüsü kadın hayatını kaybetti

Kan donduran olay: Alkollü eğlence dönüşü darp edilen bebek hastanelik oldu

Torunu tarafından bıçaklanan babaanne hayatını kaybetti

MANİSA KÜÇÜK SANAYİSİNİ DÖNÜŞTÜRECEK PROJENİN LANSMANI YAPILDI

Kırkağaç’ta kamyonet ile tır çarpıştı: 1 yaralı

MEB, fenomen öğretmenler için harekete geçti! Ağır cezalar yolda

53 yıllık bilim yolculuğunda ‘zirve’ ödül

Manisa’da 15 ton atık ilaç doğaya karışmadan imha edildi

Manisa CBÜ en iyi 20 üniversite arasına girdi

Öğretmen milyonluk ev ve araçlarını TSK'ya bağışladı, 'psikoz' denilerek hastaneye yatırılmak istendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 19.01.2018 10:41:19 708 0
Tarih: 19.01.2018 10:41 Güncelleme: 19.01.2018 10:41
Haberi Sesli Oku