Anahtar Kelimeler:

MANİSA - Manisa`nın Turgutlu ilçesinde 14 Ağustos gün önce yüksekten düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi`nde hayatını kaybeden 4 yaşındaki Önder`in organları, küçük yaşta organ nakli bekleyen başka hastalara umut oldu. 
Turgutlu Turan Mahallesi Alparslan Sokak üzerinde meydana gelen olayda, 4 yaşındaki Önder Yiğit Keser, 15 metre yüksekliğindeki 3. kattan merdiven boşluğuna düşerek ağır yaralanmıştı. Turgutlu Devlet Hastanesi`ndeki tıbbi müdahalenin ardından talihsiz çocuk Ege Üniversitesi Hastanesi`ne sevk edilmişti. Burada yoğun bakım ünitesinde tedavi gören minik Önder, 5 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetti. İlçede büyük üzüntüyle karşılanan ölümün ardından, Keser Ailesi, yavrularının organlarının bağışlanması talebine olumlu yanıt verdi. Beyin ölümü gerçekleştiği sırada, Önder Yiğit Keser`in ailesiyle temasa geçen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Koordinasyon Merkezi görevlileri konuyla ilgili detayları kendilerine anlattı. Ailenin organ bağışına olumlu yanıt vermesi sonucu ekipler harekete geçti ve minik Önder`in organları başka hastalara umut oldu. 4 yaşındaki Önder`in 2 böbreği Ege Üniversitesi`ndeki hastalara ve karaciğeri de Özel Kent Hastanesi`nde bir hastaya bağışlandı. 
Ailenin organ bağışına onay vermesinin çok büyük bir sorumluluk duygusu olduğunu belirten uzmanlar, özellikle küçük yaştaki kayıplarda ailelerin derin üzüntü içerisinde oldukları için organ nakline sıcak bakmadıklarını ifade etti.

ÖNDER`İN KARACİĞER NAKLEDİLDİ
Küçük Önder`in karaciğeri Özel Kent Hastanesi`nde tedavi gören 2,5 yaşındaki Nisa Bayramoğlu`na nakledildi. Nisa Bayramoğlu`nun erkek kardeşi Furkan da 3,5 yıl önce annesinin karaciğeriyle hayat tutunmuştu. Anne Zekiye Bayramoğlu, "İki çocuğumun da aynı hastalıkla doğup, nakil olması anne baba olarak bizleri derinden üzdü. Kızımda daha çaresizlik yaşadık, çünkü canlı donörü yoktu. Babaannesiyle kan grubu uydu ama hepatit B hastası olduğu için olamadı. İki yıldır kadavra listesindeydik, umutlarımız tükeniyordu. Acılı aileye çok teşekkür ederim, Allah onlardan razı olsun. Bu bağış kızımın hayatını kurtardı. Furkan`ın şu anda sağlık durumu iyi. Çok büyük sorunumuz yok, darısı kızımın başına. İki evladım da da aynı şeyleri yaşadım. Normal çocuk gibi her ortama giremiyorlar, güneşe çıkamıyorlar. Hep bir eksik olacak hayatlarında. Şimdiki gençler akraba evliliği yapmasınlar. Biz yaptık, onlar yapmasın. Ne oluyorsa çocuklara oluyor, yazık. Bunların suçları, günahları yok, bizim cezamızı onlar çekiyor" dedi.
Turgutlu`da artan organ bağışı istatistikleri ilçenin bu konudaki hassasiyetini gözler önüne sererken, acılı ailenin evlatlarının başka hayatlara umut olmasından dolayı buruk bir sevinç yaşadıkları öğrenildi. Öte yandan Turgutlu Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörü Dr. Güler Turgut ise vatandaşların bu hassasiyetlerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ettiğini ifade etti.



Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 28.08.2014 09:14:47 883 0

Tarih: 28.08.2014 09:14 Güncelleme: 28.08.2014 09:14
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00